Top50 Glas publike

Chrome uči kojim sajtovima da isključi zvuk

Chrome već ima mogućnost isključivanja zvuka koji se automatski reprodukuje na sajtovima, međutim možete ga ili uključiti ili isključiti. Dakle, funkcija će ili blokirati sve sadržaje sa automatskom reprodukcijom zvuka ili neće ni jedan. Google smatra da bi trebalo da postoji sredina, zbog čega najnovija verzija Google Chrome-a ima mogućnost da sazna vaše afinitete pretraživanja pre nego što odluči koje stranice automatski da isključi, objavila je kompanija na svom blogu juče.

PCPress.rs Image

Zvuk koji se automatski reprodukuje na sajtovima ume da ide na živce, a Google tvrdi da je značajan broj stranica sa automatskom reprodukcijom zvuka u Chrome-u pauzirano, isključeno ili je zatvoreno u roku od šest sekundi ako je nepoželjan. Međutim, postoje slučajevi u kojima biste želeli da se sadržaj odmah pokrene, kao što je live stream ili playlist-a, na kojoj sigurno ne biste želeli ručno da puštate sadržaj svaki put. Zato Chrome desktop verzija dobija novu politiku za blokiranje neželjenih audio sadržaja koji se automatski reprodukuju. Chrome će saznati to jest naučiti afinitete pretraživanja svakog korisnika, a ako nemate istoriju pretraživanja, on će omogućiti automatsku reprodukciju na više od 1.000 sajtova u kojima vidi da je najveći procenat posetilaca puštao zvuk.

Pročitajte i:  Google-ova nova funkcija će vam omogućiti da razumete loš rukopis vašeg lekara

Dok pretražujete veb, ta lista će se menjati kako Chrome bude učio i omogućavao automatsku reprodukciju na sajtovima na kojima ste puštali zvuk u većini poseta i onemogućavao ih na sajtovima na kojima ne želite. Ovo samo pretvara već postojeću Chrom funkciju isključivanja automatskog reprodukovanja zvuka u više personalizovani alat. Nova politika je implementirana u najnovijoj verziji Chrome-a koji je sada dostupan.

Izvor: Ubergizmo

Pogledajte i: Video nadzor projektovanje – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,