Chrome za Android – moguć preview stranice pre otvaranja linka

Chrome-ova Android aplikacija sada vam omogućava pregled web stranice pre nego što kliknete na link, izveštava 9to5 Google.

PCPress.rs Image

Mali, ali koristan dodatak

Izgleda da je funkcija omogućena ažuriranjem na serveru do verzije 89 browsera, a može joj se pristupiti dugotrajnim pritiskom na link, a zatim klikom na “Preview page.” Za sad je, kako se čini, dostupna samo za Android. To je mala, ali korisna funkcija ako želite brzo da proverite sadržaj web stranice bez potpunog napuštanja trenutne stranice. Na ovaj način vam je omogućeno da vidite suštinu teksta, čitanjem prvih nekoliko pasusa, pa da tek onda odlučite da li ćete tekst zaista i otvoriti.

Ova funkcija je već neko vreme uključena u druge browsere. Na iOS-u i Safari i Edge već podrazumevaju pregled web stranice kada dugo pritisnete link, a podrazumevano ne zahtevaju dodatni korak odabira “Preview page” iz menija. Chrome-ova podrška za preglede linkova na Android-u radi već neko vreme, a XDA programeri su je primetili dok je bila u razvoju još u decembru 2018. godine. Čini se da je sada dostupan svima bez potrebe da bude ručno omogućen.

Pročitajte i:  10 miliona Android telefona možda inficirano zbog Google Play-a

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,