BIZIT 2022

Cicret, vaša sledeća narukvica

U mnoštvu narukvica koje se pojavljuju, Cicret se izdvaja kompletnim funkcionalnim interfejsom koji vam omogućava da sve uobičajene funkcije koje nude smartfoni ili tableti obavljate na sopstvenoj podlaktici.

visuel_bracelet_2

Ova jednostavna narukvica opremljena je minijaturnim LED projektorom koji prikazuje sliku na podlaktici, a niz od osam senzora zadužen je da očita šta pokazujete i šta želite da uradite. Kompanija Cicret najavljuje skoro zvanično predstavljanje prototipa, a na sajtu intenzivno skupljaju donacije neophodne da bi se projekat završio i da bi se pokrenula proizvodnja do juna 2015. godine. Objavljena je i projektovana cena koja bi trebalo da iznosi nešto ispod 400 evra.

Uprkos fantastičnim promotivnim snimcima i najavi kompanije Cicrclet da narukvica treba da zameni smartfon ili tablet, čini se da je uređaj ipak suviše mali da bi mogao da sadrži sve neophodne komponente savremenih mobilnih uređaja, poput jačeg procesora, dovoljno velike memorije i baterije koja bi sve to napajala. Dodatne spekulacije ukazuju na to da bi Circlet bracelet mogla da bude samo produžena ruka nekog smartfona ili tableta koji se nalaze u blizini i obavljaju sve zadatke, dok narukvica služi samo kao eksterni ekran – neka vrsta proširemog Cast screen-a iz novog Android-a 5.0.

Čak i tako, narukvica bi mogla da bude veoma korisna jer je uvek s vama, a sve komponente koje sadrži mogu da budu hermetički zatvorene i otporne na vodu, prašinu, senf, kečap, pivo i ostale elementarne nepogode…

Izvor: Daily Mail

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,