Top50 Glas publike

Claudio Albrecht novi izvršni direktor STADA

Nadzorni odbor nemačke farmaceutske grupe STADA Arzneimittel AG, vlasnika Hemofarma, imenovao je dr Claudio-a Albrecht-a za novog predsednika Upravnog odbora, a Mark-a Keatley-a za novog izvršnog direktora finansija u nemačkom koncernu.

PCPress.rs Image

STADA je kompanija sa bogatom istorijom poslovanja, veoma motivisanim zaposlenima i neverovatnim potencijalom, rekao je Albrecht u saopštenju koje je preneo Hemofarm. Zajedno ćemo raditi na tome da STADU učinimo efikasnijom i proširimo tako da postane jedna od vodećih internacionalnih grupa, dodao je na kraju.

Albrecht je bio generalni direktor i predsednik generičkog proizvođača Actavis Grupe do njene prodaje Watsonu 2012. godine. Pre toga bio je na poziciji generalnog direktora Ratiopharm Grupe, a karijeru je započeo u generičkom sektoru kompanije Sandoz.

Keatley je bio direktor finansija u Actavis Grupi do njene prodaje. Pre pridruživanja Actavisu, obavljao je funkciju direktora finansija u Famaru, evropskoj kompaniji koja se bavi ugovornom proizvodnjom za zdravstvenu industriju.

Kratko pre imenovanja novih članova Upravnog odbora, Nadzorni odbor STADA-e izabrao je dr Gintera von Aua za svog novog predsednika.

Izvor: Danas

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,