BIZIT 2022

Clico: Sigurna kompanija za sigurno poslovanje

Savremeno poslovanje zahteva primenu najefikasnijih rešenja za informacione sisteme koja ne ograničavaju, već unapređuju rad i bezbednost. Zahvaljujući kompaniji Clico, takva rešenja dostupna su i u Srbiji i regionu

PCPress.rs Image

Ko je Clico?

Clico je jedan od najvećih specijalizovanih distributera (s dodatom vrednošću – VAD) mrežnih i sigurnosnih sistema na istočnoevropskom tržištu, koji nudi širok asortiman prvoklasnih sigurnosnih, mrežnih i menadžment proizvoda za informacione sisteme, s ciljem da omogući kompanijama optimalne uslove za poslovanje.

Zašto Clico?

Nove tehnologije u potpunosti su promenile način poslovanja. Globalna ekspanzija komunikacionih kanala rezultirala je sveopštom digitalizacijom poslovnih tokova. Poslovne aktivnosti obavljaju se i u okviru internih sistema i širom Interneta. To znači da se korporativni i naši lični podaci nalaze, kako u korporativnim sistemima, tako i u mnogobrojnim cloud okruženjima različitih korporacija, što ih čini izuzetno dostupnim i istovremeno ranjivim.

Stoga Clico, kao kompanija specijalizovana za oblasti bezbednosti podataka, umrežavanja informacionih sistema i njihovog upravljanja, pomno prati razvoj informacionih tehnologija i procenjuje vrednost globalnih trendova kako bi ponudio najefikasnija rešenja za potrebe korporativnih sistema. Clico zastupa najistaknutije svetske kompanije za informacione tehnologije, kao što su Forcepoint, HPE Aruba, Juniper Networks, Linkify, Rapid7, Arista Networks, Thales, Rubrik, Ucopia, SonicWall, Tufin, A10 Networks, Pulse Secure Mobile Iron i Imperva, čiji doprinos polju je prepoznao i Gartner, uvrštavajući ih već godinama u svoj Magični kvadrant na poziciji lidera.

PCPress.rs Image

Šta radi Clico?

Ponuda kompanije Clico ne završava se distribucijom najkvalitetnijih rešenja za umrežavanje i menadžment, zahvaljujući kojima je Clico u stanju da objedini segmente, kao što su NGFW, Web/E-mail Security, DLP, UEBA, Networking, Data Center, Wi-Fi, Vulnerability Management i Penetration Testing, SIEM, Policy Security Orchestration, Next-Gen Backup, Mobile Device Management, SDN, WAF i Database Encryption. Ona podrazumeva i edukaciju korisnika i partnera putem ATC-a (Authorized Training Center), koji pokriva sve oblasti iz delokruga rada Clico grupacije.

Clico ne samo da nudi najsavremenija rešenja za sigurno i efikasno poslovanje, kao i obuku za njihovu primenu, već i konstantno edukuje tržište na osnovu informacija koje dobija neprekidnim praćenjem svetskih IT trendova. Upravo zbog toga, Clico-ve usluge pretprodajne i postprodajne podrške klijentima u domenima tehnologija za umrežavanje, Wi-Fi, bezbednost i backup na najvišem su nivou. Štaviše, Clico pruža nezavisne i autorizovane kurseve, kao što su CISSP (Certified Information Systems Security Professional) i CEH (Certified Ethical Hacker), dok zvanični treninzi od strane vendora, uz testiranje njihovih najnovijih rešenja na demo uređajima i softverima, predstavljaju šlag na tortu.

Gde je Clico?

Zahvaljujući iskustvu koje je stekao od 1991. godine, kada je krenuo s radom u Poljskoj, i kvalitetu rešenja svojih vendora, Clico je otvorio kancelarije i u Rumuniji (Bukurešt), Bugarskoj (Sofija) i Mađarskoj (Budimpešta). Odnedavno, Clico se proširio i na kompletnu jadransku regiju, s kancelarijama u Srbiji (Beograd), Hrvatskoj (Zagreb) i Sloveniji (Ljubljana), iz kojih deluje i na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

U nastojanju da približi koncept primene efikasnih IT rešenja, kao i da ukaže na njihovu važnost u savremenom poslovanju kompanijama u Srbiji i regionu, kompanija Clico pokrenula je i svoj competence center. Sačinjen od vrhunskih bezbednosnih inženjera, competence centar kompanije Clico omogućava kompanijama da saznaju sve o zaštiti podataka, umrežavanju sistema i njihovom upravljanju, kako o aktuelnim pretnjama i dostupnim rešenjima, tako i o propisima koje je GDPR doneo, a koji su im bitni za nastavak poslovanja.

Korisna adresa: info@clico.rs

 

Facebook komentari:
eFakture