CNN Plus lansira platformu sličnu Redditu

CNN je uspeo da lansira svoj dugo očekivani striming servis. Usluga, CNN Plus, debitovaće sa desetak nedeljnih emisija, više od hiljadu sati sadržaja na zahtev i interaktivnim alatom nalik na Reddit za postavljanje pitanja novinarima i gostima o najvećim vestima dana. Velika je opklada na to da su gledaoci spremni da plate ne samo za vesti, već i za više vesti – i da brend CNN može da pobedi druge često besplatno dostupne opcije.

cnn plus lansira aplikaciju sličnu redditu

Pokriva više platformi i sferi interesovanja

CNN Plus nije samo digitalna biblioteka informacija. Servis je dostupan na Amazon Fire TV-u, Android telefonima i tabletima i Apple uređajima, a sama aplikacija će biti lansirana sa novim emisijama Audie Cornish, Anderson Cooper i Jake Tapper, između ostalih. U suštini, to je proizvod za ljude kojima je potrebna namenska usluga striminga za izveštavanje o vestima koja prevazilazi ono što je već dostupno putem plaćenih biltena, dokumentarnih usluga i postojećeg 24-časovnog kanala CNN-a bez prekida.

Jedan od načina na koji se CNN Plus razlikuje je kroz interaktivnost. Tokom nekih CNN Plus segmenata uživo, gledaoci će moći da postavljaju pitanja preko funkcije pod nazivom Klub intervjua tokom i pre segmenata. Za ta pitanja onda drugi pretplatnici mogu da glasaju – nešto kao Reddit za gledaoce koji žele dodatni kontekst o vestima.

Pročitajte i:  Google omogućava lakšu pretragu Reddita i drugih foruma

Jedna CNN aplikacija će gledaocima omogućiti pristup i CNN Plus-u i iskustvu plaćene televizije, što uključuje feedove za CNN, CNN International i HLN. CNN Plus će koštati 6 dolara mesečno, dok će vam biti potrebna prijava kablovskog provajdera da biste pristupili programu pay-TV. Tokom svog prvog meseca, CNN Plus će omogućiti korisnicima da zaključaju sniženu stopu od 3 dolara mesečno sve dok su pretplaćeni.

Izazov je u tome što će se CNN suprotstaviti brojnim servisima za strimovanje opšte namene, kao što su Peacock ili Paramount Plus, koji nude sadržaj vesti pored hit serija, drama i filmova. Pored toga, veliki broj besplatnih usluga trenutno takođe ima 24-časovno pokrivanje vesti, uključujući Roku kanal, YouTube, Pluto i Plex, između ostalih. Izazov CNN Plus-a neće biti samo pokretanje u prepunom prostoru za striming. Njegova najveća prepreka biće ubeđivanje pretplatnika da je vredno platiti uslugu koja objavljuje vesti i ništa drugo.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: