Top50 Glas publike

Co-CEO kompanije Salesforce Bret Taylor se povlači sa funkcije

Tehnološki gigant Salesforce rekao je u sredu da će se njihov ko-izvršni direktor i potpredsednik Bret Tejlor povući sa svoje funkcije. Suosnivač Salesforce-a Mark Benioff, koji je bio ko-izvršni direktor zajedno sa Tejlorom, nastaviće da vodi kompaniju i da služi kao predsednik odbora, navela je kompanija u svom saopštenju za javnost.

PCPress.rs Image

Vest o otkazu dolazi u teškom trenutku

Tejlor je radio u kompaniji Salesforce šest godina, poslednji put kao predsednik i glavni izvršni direktor pre nego što je u novembru prošle godine unapređen u ko-izvršnog direktora. Zvanično će napustiti svoju funkciju 31. januara 2023. godine. Benioff je, u izjavi, nazvao Tejlorovu odluku da se povuče sa funkcije „gorko-slatkom“.

Pre Salesforcea, Tejlor je osnovao i vodio platformu za saradnju Quip, koju je Salesforce kupio za 750 miliona dolara 2016. godine. Tejlor je takođe radio kao glavni tehnološki direktor u Facebook-u tokom izlaska kompanije na berzu.

Tejlorov potez dolazi u teškom trenutku za Salesforce, čije su akcije pale oko 40% od početka ove godine usred ekonomske krize. Najava se poklopila sa Salesforce-ovim izveštajem o zaradi u trećem kvartalu, u kojem je kompanija rekla da očekuje prihod u četvrtom kvartalu.

Pročitajte i:  Trusted Customer Relationships through data-driven moments, Filip Novak, Salesforce | BIZIT2022

Salesforce-ove akcije su pale za više od 6% u trgovanju nakon radnog vremena nakon najava zarade i promene rukovodstva.

Tejlor je takođe imao napornu godinu van Salesforce-a. Kao bivši predsednik upravnog odbora Tvitera, bio je zadužen za vođenje kompanije kroz buran ugovor o preuzimanju Elona Muska i parnice. Musk je prošlog meseca zvanično zaključio svoj posao od 44 milijarde dolara za kupovinu kompanije i brzo raspustio upravni odbor.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *