BIZIT 2022

Coca-Cola kupuje Bambi

Kompanija Coca-Cola Srbija započela je proces akvizicije konditorske kompanije Bambi od fonda Mid Europa Partners u vrednosti od 260 miliona evra, saopšteno je iz te kompanije. Konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine, navodi Coca-Cola HBC Srbija.

PCPress.rs Image

Očekuje se da akvizicija bude završena u drugom kvartalu 2019. godine i da će time kompanija Bambi dobiti nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i proširenje u komplementarne kategorije proizvoda. Glavni izvršni direktor kompanije Coca-Cola HBC AG, Zoran Bogdanović, izjavio je da je akvizicija prilika da se stvore dodatne vrednosti za tu kompaniju, njene kupce i akcionare.

“U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju”, ocenio je Bogdanović. Dodao je da je akvizicijom moguća i sinergija kompanija Coca-Cola i Bambi kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije. Prema rečima Bogdanovića, značajna vrednost kompanije Bambi je jaka distributivna mreža, kao i rashladna distribucija u strateški važnim kanalima.

Pročitajte i:  Sony završava kupovinu Bungie-a

Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Svetoslav Atanasov, ocenio je da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije.

“Nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje Koka-kole u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog Endru David kupa za najuspešniju poslovnu operaciju, sigurni smo da je naš tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda”, naveo je Atanasov.

Dodao je da kompanija Coca-Cola ima cilj da ostane integralni deo lokalne zajednice u kojoj posluje i da nastavi da razvija svoje poslovanje u Srbiji.

Izvor: N1

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,