Coinbase korisnicima naplaćuje duple transakcije

Sve veći broj korisnika Coinbase-a prijavljuje da ova platforma za trgovinu kriptovalutama neautorizovano povlači novac sa njihovih računa, a u nekim slučajevima i sa povezanih bankovnih računa.

PCPress.rs Image

U jednoj od anegdota koje se na Reddit-u bave ovom temom, jedan korisnik piše da je 9. februara kupio Bitcoin, Ether i Litecoin u vrednosti od 300 dolara, da bi se nekoliko dana posle toga transakcije ponovile još nekoliko puta, te je sa njegovog računa skinuto ukupno 1.500 dolara, a da nije obavio ni jednu dodatnu kupovinu.

Iz Coinbase-a u poslednje dve nedelje odgovaraju na slične pritužbe, ali se broj slučajeva 15. februara značajno uvećao, te su svedočenja unesrećenih korisnika preplavila društvene mreže. Problem je, kako kažu iz kompanije, nastao 4. februara,  a u trenutku kada je promenjen način na koji kreditne kartice klasifikuju transakcije digitalnih valuta. Coinbase aktivno radi na rešavanju ovih problema, te bi korisnici kojima su iste usluge naplaćene više puta mogli da očekuju povraćaj novca koji je neopravdano otpreman sa njihovih računa.

Pročitajte i:  Lažna objava Walmart-a uticala na veliki rast Litecoin-a

PCPress.rs Image

Dodatna naplaćivanja se dešavaju kada se legitimne transakcije dupliraju bez autorizacije, a čini se da je problem karakterističan samo za neke banke, te je na osnovu žalbi korisnika do sada zaključeno da se radi bar o dve – Scotiabank i USAA. Iako banke rade na rešavanju ovih problema, Coinbase je mlada kompanija, te bi ovakvi slučajevi ozbiljno mogli da naruše njenu reputaciju, posebno ako se ima u vidu da ovo nije prvi put da se korisnicima naplaćuju duple transakcije, budući da je sličan problem postojao i u maju 2016.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,