Top50 Glas publike

Compro IP540 – kamera za kuću i kancelariju

compro Compro Technology, posvećeni proizvođač profesionalnih video/audio proizvoda već više od 20 godina, objavio je početak prodaje novog modela profesionalne Compro IP540 mrežne video kamere. Pored toga što podržava IP (mrežnu) tehnologiju za prenos videa (po h.264 kodeku), ova kamera poseduje i kombinovani senzor za sliku koji “vidi” u infra crvenom spektru, tako da se može koristiti i po mraku, a pored svega poseduje motorizaciju (Pan/Tilt) za zumiranjem slike (digitalnim), pa se može daljinski usmeravati po horizontalnoj i vertikalnoj osi.

Ove karakteristike je pozicioniraju među vrhunske kamere za kuću i kancelariju, tj. za video nadzor unutar objekta, što može biti i unutrašnjost skladišta, hala, hodnika, restorana i drugde. Mrežne mogućnosti strimovanja video signala preko IP protokola olakšavaju implementaciju sistema video nadzora u poslovnim objektima, a digitalno uvećanje do 10X omogućava da se maksimalno iskoristi potencijal megapikselskog senzora.

Sloboda kretanja, odnosno usmeravanja kamere je na zavidnom nivou (340 stepeni po horizontali i 100 stepeni po vertikali).

Kvalitet senzora podesan je za rad 24/7, a video čip unutar kamere obezbeđuje signal u dva različita formata, tako da je jedan podesan za lokalno korišćenje (gledanje uživo i snimanje), a drugi je optimalan za pregled sa udaljene lokacije, odnosno preko Interneta (gledanje na mobilnom telefonu). Podržani su kodeci h.264, MPEG-4 i MJPEG mogu se prilagoditi najrazličitijim primenama i sistemima, prenosnim linkovima i mrežama.

Pročitajte i:  Microsoft prestaje da prodaje Windows 10

Sistem za inteligentno automatsko dodeljivanje IP adrese kamere iDDNS, te kameri lako može pristupiti preko iPhone, BlackBerry, Android, Windows Mobile ili Symbian pametnih telefona.

Kamera još podržava i slanje zvuka sa telefona na zvučnik priključen na kameru, tako da je omogućeno upućivanje upozorenja u stilu “velikog brata”.

Na kraju, IP540 omogućava prosleđivanje signala sa 6 priključaka za alarm, a po potrebi se može pojačati i eksternom digitalnom razvodnom kutijom koja daje još širi izbor konekcija potrebnih za formiranje ozbiljnih sistema za bezbednost.

Preko ugrađenog MicroSD ležišta za memorijske kartice moguće je kameru IP540 opremiti internom memorijom za skladištenje slika koje se snimaju u intervalu ili na zahtev, tj. kako već podesite.

Osim preko žične mrežne konekcije, mrežnu kameru Compro IP540 moguće je proširiti bežičnim adapterom za Wi-Fi 802.11 b/g/n mreže. Taj modul za nadogradnju nosi oznaku Compo WL150 USB.

Značajnu hardversku osnovu prati i obimna softverska podrška koja omogućava da se na bazi Compro IP kamera formira inteligentno sveobuhvatno rešenje za video nadzor. Softverska podrška prema krajnjem korisniku počinje od pametnog instalacionog softvera iWizard koji usput uči korisnika da podesi mrežnu kameru i jedan inače komplikovan postupak podešavanja svodi na vođenu proceduru koja se završava uz nekoliko klikova. Krunu softverske podrške predstavlja ComproView softver sa 32 kanala, tj. nadzor iz 32 kamere.

Pročitajte i:  Google Chrome uskoro prekida podršku za milione računara

Karakteristike:

– 1/3 inčni CMOS Megapixel progressive scan senzor za sliku

– Pan, Tilt, 10x digital zoom (340 / 100 stepeni po horizontali / vertikali)

– Dnevni i noćni režim rada sa mehaničkim IR filterom

– Ugrađeno IR osvetljenje za noćni režim rada

– Podržava kodeke za video h.264, MPEG-4 i MJPEG

– Podržava 2 strima instovremeno

– do 15 sličica u sekundi i do rezolucije 1280×1024 piksela

– Pametna detekcija pokreta

– Dvosmerni zvuk (mikrofon na kameri, plus priključak za eksterni zvučnik)

– Laka instalacija – iWizard

– Podrška za Universal plug and play (UPnP)

– Podrška za 10/100 802.3/Ethernet

– Mogućnost proširenja Wi-Fi USB modulom koji donosi podršku za 802.11 b/g/n WLAN

– Skladištenje na memorijsku karticu (MicroSD, MicroSDHC)

– Podrška za višekanalni pregled kanala na mobilnom telefonu za kontrolama za usmeravanje kamere i zumiranje (WebVuer V1.51)

Softver podržava SMS poruke u zadatim slučajevima u 222 zemlje i preko 826 mobilnih mreža širom sveta.

Softver podržava slanje e-maila sa podesivom linijom

Pročitajte i:  Sve tehnologije koje 200MP kameru Motorole edge 30 ultra čine izuzetnom

– Podrška za prikaz u Web čitaču preko MJPEG kodeka kada se prenosi samo slika na različitim iphone, BlackBerry, Android, Windows Mobile i PDA uređajima

– 32-kanalni IP video management softver – ComproView

– Optionalni Digital I/O box za dodatne eksterne senzore i alarme (3 In / 3 Out)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,