ComTrade: MiniBook računari za osnovce na Vračaru i Rakovici

PCPress-Comtrade-ClassMate-IMG_0618 U ime kompanije ComTrade, predsednik grupacije Veselin Jevrosimović uručio je predsednicima optina Vračar i Rakovica, Branimiru Kuzmanoviću i Bojanu Miliću dve hiljade stotinu pedeset „ClassMate“ Comtrade MiniBook računara za decu, specijalno dizajniranih za potrebe edukacije.

„ComTrade veruje da je ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje kapital za našu budućnost, i kao regionalni lider u domenu informatičke tehnologije razume neophodnost opremanja naših škola računarima i prikladnim softverom, kao osnovnim oruđem savremenog obrazovnog sistema“, istakao je predsednik kompanije ComTrade Veselin Jevrosimović.

Zajednički cilj opština Rakovica i Vračar jeste stvaranje najboljih uslova za učenje od samog početka školovanja i postizanje kvaliteta znanja i neophodnih veština, koje će đacima po završetku školovanja omogućiti najbolju profesionalnu perspektivu u životu.

PCPress-Comtrade-ClassMate-IMG_0625 Svi računari su specijalno dizajnirani za obrazovne potrebe, prema zahtevu naručioca ugrađen je edukativni i drugi pripadajući softver, a programi su na srpskom jeziku. Pomoću umreženih računara đaci će na časovima uz nadzor i uputstva učitelja obrađivati gradivo, rešavati testove, imati pristup internetu i to samo za obrazovne sadržaje. Ovi računari su bazirani na savremenoj Intel Atom platformi koja je energetski najefikasnija i time štiti okolinu, a pruža odgovarajuće performanse. „ClassMate“ ComTrade MiniBook računari su malih dimenzija, prilagođeni su đacima zbog veličine tastera i ekrana, a kućište računara je otpornije na udarce i ostala fizička oštećenja. ComTrade će ubuduće ovaj tip računara isporučivati sa Microsoft platformom i paketom programa namenjenih za edukaciju.

Pročitajte i:  Microsoft pomera starosnu granicu kompatibilnosti procesora sa Windows 11 OS-om

Računari su nabavljeni putem javnog tendera na kome je kompanija ComTrade dala najpovoljnije uslove, a potom realizovala isporuku u dogovorenim rokovima.

ComTrade Group


Dodatne ilustracije za medije:

PCPress-Comtrade-ClassMate-IMG_0615 PCPress-Comtrade-ClassMate-IMG_0617 PCPress-Comtrade-ClassMate-IMG_0623 PCPress-Comtrade-ClassMate-IMG_0624

PC Press


Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,