BIZIT 2022

Comtrade Shop podržao modernizaciju obrazovnog sistema

Univerzitet u Kragujevcu postaje e-univerzitet znanja

IMG_8639ComTrade-ov maloprodajni lanac IT opreme ComTrade Shop i Univerzitet u Kragujevcu su u četvrtak, 10. decembra 2009. godine potpisali Ugovor o realizaciji projekta “E-univerzitet znanja”. Ugovor su u ime Univerziteta u Kragujevcu potpisali rektor Slobodan Arsenijević i dekani svih fakulteta, dok je ComTrade na svečanosti zastupao potpredsednik ComTrade Grupacije zadužen za maloprodaju Časlav Grujički. Predviđeno je da sporazum stupi na snagu 20. decembra i da važi za celu akademsku godinu 2009/2010, a moguće je i njegovo produživanje ukoliko obe strane budu zadovoljne ostvarenom saradnjom.

IMG_8632 Ovim ugovorom se definiše specijalna ponuda ComTrade Shop-a za studente Univerziteta u Kragujevcu, koja predviđa mogućnost kupovine dva modela HP notebook računara po promotivnim cenama i do 40% nižim od tržišnih. U okviru paketa za elektronsko učenje, uz svaki notebook stiže besplatan softverski paket Microsoft Office 2007 Home & Student, kao i pretplata na usluge bežičnog interneta preko GSM mobilne mreže Telekom Srbija. Računari su prilagođeni edukativnim potrebama studenata i olakšavaju učenje kroz dostupnost internet resursa, povećanu mobilnost i mogućnosti za razmenu multimedijalnih sadržaja. Studenti koji se odluče za kupovinu HP notebook računara će takođe dobiti i besplatni softver za akademsku upotrebu – DreamSpark.

Pročitajte i:  Prijatelji od početka: Veselin Jevrosimović, Comtrade

Pored ponude za studente, ugovor predviđa i beneficije za nastavne aktivnosti Univerziteta u vidu Microsoft Live@Edu platforme za online kolaboraciju. Ova platforma služi za lakšu komunikaciju između studenata i profesora, dok u isto vreme podstiče saradnju i timski rad među studentima. Do sada, ova softverska inovacija je implementirana na 5 obrazovnih institucija u Srbiji, sa više od 10 000 individualnih naloga za pristup. Microsoft Live@Edu se lako može integrisati sa postojećim servisima fakulteta i tako postati sastavni deo informacionog sistema Univerziteta.

IMG_8597 Potpisivanje ugovora predstavlja nastavak saradnje ComTrade-a sa obrazovnim instutucijama u Srbiji i otvara nove mogućnosti za modernizaciju edukativnog sistema. ComTrade Group čestita osoblju i studentima Univerziteta u Kragujevcu i izražava nadu da će ovo tehnološko unapređenje doneti značajne rezultate u akademskoj praksi.

ComTrade Group

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,