PC Press - konkurs

ComTrade unapređuje obrazovanje u regionu

CT netbook Kompanija ComTrade je sopstvenim snagama proizvela aplikaciju za elektronsko učenje pod nazivom Teach.Me. Ovaj domaći proizvod predstavlja spoj efikasnog sistema za obezbeđivanje sigurnog internet okruženja za najmlađe korisnike, ali u isto vreme pruža širok spektar mogućnosti za unapređenje nastave. Po ocenama stručnjaka, softversko rešenje ispunjava sve  najmodernije svetske standarde koji važe u ovoj oblasti uključujući i tzv. roditeljsku kontrolu (Parental Control).

Softver će se isporučivati zajedno sa prenosivim ClassMate PC – MiniBook računarima, proizvedenim takođe u ComTrade-u. Ovaj paket je namenjen za upotrebu u osnovnim školama. Očekuje se da se softver i hardver uskoro nađu i u slobodnoj prodaji, kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama u regionu.

Procenjuje se da će uvođenje mobilne e-learning platforme poslednje generacije u škole značajno unaprediti sistem obrazovanja u Srbiji i šire, pogotovo što je na izradi softverskog rešenja radilo preko 100 inžinjera i programera iz Srbije.

teachme_sr_1 teachme_sr_2 teachme_sr_3

 ComTrade Group

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,