Crkva protiv video-igre Fortnite

Crkva u Velikoj Britaniji optužila je kreatore video igara poput Fortnite da utiču na urušavanje morala, te decu navikavaju na kockanje.

PCPress.rs Image

Zvaničnici crkve saopštili su da ovakve video igre stvaraju navike kockanja, budući da igrače nagrađuju po sistemu srećnog dobitnika, te tako normalizuju ponašanje koje vodi ka zavisnosti. Oni koji su govorili u ime crkve i sami dobro poznaju terminologiju igre, te su baratali terminima poput ‘skins’, što su alternativni izgledi oružja ili likova koje igrači kupuju ili osvajaju kao nagradu, te mogu da ih razmenjuju za novac koji potom koriste u okviru takmičenja koje podseća na lutriju.

PCPress.rs Image

Epic Games već ima kampanju čiji je cilj sprečavanje zavisnosti, a koja je ponela ime “When the Fun Stops, Stop”, ali su je zvaničnici crkve nazvali licemernom budući da ne radi u korist, već, kako tvrde, protiv korisnika. Zašto je crkva, pored problema poput siromaštva i gladi, odlučila da se pozabavi baš igrom Fortnite nije na kraju objašnjeno, te se pretpostavlja da je to bio dobar izgovor za nekoliko Fortnite partija.

Pročitajte i:  Google tuži kompaniju Epic zbog kršenja ugovora

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,