CTAM: VOD TV na BR plejerima

BD-Live U želji da olakšaju korišćenje naprednih TV servisa, kompanije Clearleap i Related Content Database (RCDb) ukrstile su svoje tehnologije da bi ponudile servis koji omogućava gledanje kablovskih VOD (Video on Demand) sadržaja na Blu-ray uređajima.

Iako je VOD ponuda kod nas još u povoju (Video on Demand omogućava gledanje sadržaja koje nudi kablovski operater kad poželite sa mogućnošću pauziranja, prekida i nastavka gledanja baš kao da gledate sa lokalnog DVD/BR diska), ove dve kompanije nude rešenje koje će VOD servis učiniti dostupnim bez dodatnih ulaganja u specijalizovane set-top-box uređaje.

Scenario je otprilike ovakav: ukoliko imate Blu-ray plejer ili neki drugi uređaj koji podržava BD-Live režim (Playstation 3, XBox), dovoljno je da u njega umetnete BD disk sa RCDb softverom. Ovaj softver vas povezuje sa kablovskim operaterom i omogućava pregled VOD kataloga i pokretanje VOD sadržaja. Sa “druge strane” je Clearleap Cloud-bazirani softver koji se brine da svakom korisniku isporuči sadržaj koji je tražio.

U kompaniji Clearleap se nadaju da će pristup VOD sadržajima preko uređaja koje korisnici već imaju (ili planiraju da nabave), značajno smanjiti troškove kablovskih operatera pri uvođenju VOD servisa, a da će lakša dostupnost  zainteresovati veći broj korisnika koji još nisu razmišljali o korišćenju VOD servisa.

CTAM (Cable and Telecommunications Association for Marketing)

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,