Top50 Glas publike

D-Link bežični video-nadzor za kuću ili stan

D700-6606-C-main01-im Većina web-kamera koje danas koristimo ne može da funkcioniše nezavisno od računara, što ume da bude otežavajuća okolnost, ukoliko želite da napustite kuću i isključite sve uređaje. D-Link Wireless N Home Camera DCS-930L rešava ovaj problem i ima nekoliko važnih prednosti u odnosu na obične web-kamere.

Povezivanje: Ova kamera može da funkcioniše potpuno samostalno, a jedino što zahteva je Ethernet ili wireless mreža na koju se može prikačiti i to uz korišćenje wireless N tehnologije, koja garantuje veću pokrivenost.

Podešavanje: Da biste kameru priključili na mrežu, potrebno je da ubacite disk koji dolazi u pakovanju u računar, pokrenete Wizard, i kamera će se konektovati. Nakon što se priključi na mrežu, kamera ne zahteva korišćenje bilo kakvih kablova. Šta više, nije neophodna ni instalacija nekog posebnog softvera – kamera strimuje materijal direktno na stranicu mydlink.com, kojoj se pristupa pomoću lozinke.

Daljinska kontrola: Kao što je napomenuto, korišćenjem određenog, zaštićenog linka, kameri je moguće pristupiti sa bilo kojeg mesta koje ima pristup internetu. Uz pomoć aplikacija za Android (Tiny DVR) i iPhone, pametni telefon takođe može poslužiti za strimovanje. Sve dok imate dobru vezu na obe strane – kameri ćee pristupati bez ikakvih promblema, sa bilo koje tačke.

Pročitajte i:  Sve tehnologije koje 200MP kameru Motorole edge 30 ultra čine izuzetnom

Fleksibilnost: Baza je fiksna, ali je samu kameru moguće okretati u krug za 360 stepeni.

Tehničke karakteristike: Kamera ima jedan Fast Ethernet port, VGA rezoluciju (na čemu bi joj se možda dalo zameriti), 4 puta digitalni zum, ugrađen mikrofon i za rad zahteva Wireless mrežu 802.11 g/n.

Dodatne funkcije: Posebno je interesantna funkcija osetljivosti na pokret. Kameru je, naime moguće podesiti tako da detektuje pokret, snimi fotografiju i pošalje je na definisani mail ili čak okači na zadati FTP.

Cena: S obzirom na to da nije reč o običnoj web-kameri već pravom kućnom nadzoru cena od 91 evro bez PDV-a nije visoka.

Proizvod je još uvek teško pronaći u prodaji kod nas, ali se nadamo da će uskoro biti dostupan.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,