TrendMicro

Da li biste pojeli hamburger napravljen u automatu?

Prvi Robo Burger postavljen je prošle nedelje u tržnom centru u Džersi Sitiju. RoboBurger se reklamira kao „prvi svetski robot za hamburgere u kutiji“. To je u suštini mašina za prodaju hamburgera – ili kako kažu osnivači „cela kuhinja u 12 kvadratnih metara.

PCPress.rs Image

Robotizovani burgeri

Ekran osetljiv na dodir u Newport Center Mall-u omogućava kupcima da naruče klasični hamburger sa kečapom, senfom i sirom, ili da prilagode pljeskavicu tako da uklone bilo koji od tih sastojaka ako želite. Burger se pravi za oko šest minuta i košta 6,99 dolara; mašina prihvata kartice, Apple Pay i Google Pay.

Govedina pečena u velikoj crvenoj kutiji je 100% uzgojena na pašnjacima Angusa. Sir je Wisconsin cheddar. Kečap? Hajnc, naravno. RoboBurger takođe ima pečat odobrenja NSF International-a, koji prati kvalitet hrane i vode. Mašina ima sopstveni sistem za čišćenje koji uklanja mikrobe i bakterije pre pravljenja hrane.

Iako nema servera ili kuvara, RoboBurger ima osoblje koje radi iza kulisa kako bi se uverilo da ispravno funkcioniše. Radi bezbednosti, mašina se isključuje ako nešto krene naopako. Na primer, ako nestane struja i sistem za hlađenje se isključi, RoboBurger neće prodati hamburger dok se mašina ne proveri.

Pročitajte i:  Riba-robot počinje da prikuplja mikroplastiku iz lokalnih jezera u Velikoj Britaniji

Jedna odnajboljih stavri prema rečima onih koji su probali burger je , da ovako nešto radi 24 sata sedam dana u nedelj. Osnivači kažu da se nadaju da će se uskoro otvoriti više RoboBurgera u tržnim centrima, koledžima i bolnicama širom SAD.

Izvor: USAToday

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,