PC Press Specijal

Da li će opcija Stories stići i na YouTube?

YouTube je najavio da uvodi Community tab, funkciju koja je tokom prošle godine bila dostupna odabranoj grupi korisnika, za sve kreatore sadržaja sa više od 10.000 pretplatnika. Kompanija je takođe objavila da je u pripremi i nova video funkcija, koja nosi naziv Reels. Poput SnapchatInstagram Priča, nova funkcija omogućava kreatorima da spajaju kratke video klipove, kreirane mobilnim uređajima, i u njih dodaju filtere, muziku i tekst.

Reels ima neke ključne razlike u odnosu na druge verzije opcije Priča (Stories). Pre svega, video se neće nalaziti u vrhu početne stranice aplikacije, već će biti dostupan u odvojenom, novom prozoru u YouTube kanalu kreatora. Takođe, Reels neće nestajati kao što to čine Snapchat i Instagram priče, i zadržavaće se dokle god to kreator želi i svaki od kreatora može da ima više Reel-ova, koje može da dodaje po svom nahođenju.

YouTube će eksperimentisati sa beta verzijom funkcije sa odabranom grupom kreatora, a za sada nema informacija o tome kada će Reels biti dostupan i za koga.

Pročitajte i:  Francuska započinje testiranje svoje aplikacije StopCovid od sledeće nedelje

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Vertiv

Tagovi: , , , , , , ,