Top50 Glas publike

Da li će opcija Stories stići i na YouTube?

YouTube je najavio da uvodi Community tab, funkciju koja je tokom prošle godine bila dostupna odabranoj grupi korisnika, za sve kreatore sadržaja sa više od 10.000 pretplatnika. Kompanija je takođe objavila da je u pripremi i nova video funkcija, koja nosi naziv Reels. Poput SnapchatInstagram Priča, nova funkcija omogućava kreatorima da spajaju kratke video klipove, kreirane mobilnim uređajima, i u njih dodaju filtere, muziku i tekst.

PCPress.rs Image

Reels ima neke ključne razlike u odnosu na druge verzije opcije Priča (Stories). Pre svega, video se neće nalaziti u vrhu početne stranice aplikacije, već će biti dostupan u odvojenom, novom prozoru u YouTube kanalu kreatora. Takođe, Reels neće nestajati kao što to čine Snapchat i Instagram priče, i zadržavaće se dokle god to kreator želi i svaki od kreatora može da ima više Reel-ova, koje može da dodaje po svom nahođenju.

PCPress.rs Image

YouTube će eksperimentisati sa beta verzijom funkcije sa odabranom grupom kreatora, a za sada nema informacija o tome kada će Reels biti dostupan i za koga.

Pročitajte i:  Instagram vraća Compose dugme na dno, pomera fokus sa Reels-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,