TrendMicro

Da li ćemo uskoro imati MacBook sa dva ekrana?

Kompaniji Apple je nedavno odobreno 26 novih patenata, a među njima se našao i dizajn za dual-screen MacBook, koji bi trebalo da eliminiše tastaturu i trackpad iz klasičnog laptop dizajna, te bi zamena tastature drugim ekranom omogućila kompaniji Apple da značajno rekonfiguriše svoju MacBook seriju. Pretpostavlja se da je novi displej osetljiv na dodir, što znači da ga je moguće koristiti za skiciranje ili kao touch tastaturu, između ostalog.

PCPress.rs Image

Kako stoji u patentu, postoje dve različite verzije sistema sa dva ekrana. U jednom, displeji su spojeni šarkom, što ih čini veoma sličnim tradicionalnom laptopu. Druga opcija omogućava da se dva ekrana potpuno razdvoje, čineći ovo “dva u jedan” uređajem. Pored funkcije sa dva ekrana, patent donosi i informacije o tome da dizajn može da omogući korisnicima da koriste naočare za sunce dok koriste računar.

PCPress.rs Image

Ovo nije prvi uređaj ovog tipa, jer je Acer još 2011. izašao sa svojim Iconia-6120 touchbook-om. Za sada nema zvaničnih informacijama da li će i kada ovi patenti biti implementirani u nove MacBook uređaje, ali svakako je da Apple razmatra inovacije kada je u pitanju kompanijina popularna linija laptopova. 

Pročitajte i:  Nove tužbe protiv Mete zbog pravila privatnosti

Izvor: Inverse

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,