N Central domination

Da li iPhone X Face ID razlikuje identične blizance?

Kada je Apple predstavio iPhone X, te Face ID, obećano je da će nova tehnologija za identifikaciju biti pouzdanija od Toch ID opcije. Tom prilikom je rečeno i kako će šansa da se ovaj sistem za identifikaciju obmane biti veoma mala, budući da je na njoj radio tim stručnjaka, kostimografa, šminkera, te je u obuci sistema upotrebljen veliki broj maski uz pomoć kojih su procenjivanje slabe tačke u sigurnosti.

PCPress.rs Image

I dok veštački načini za obmanjivanje sistema možda i neće funkcionisati, postavlja se pitanje šta je sa onim nešto prirodnijim. Kako će se Face ID, na primer, boriti protiv sličnosti koja je karakteristična za identične blizance? U ljudskoj prirodi je da traži odgovore na sva postavljena pitanja, te su tako članovi redakcije Mashable nedavno objavili dva videa koji se bave upravo ovim problemom.

Pokazalo se da Apple ima još puno posla oko Face ID tehnologije, budući da su dva para blizanaca, koji su učestvovali u ovom eksperimentu, uspeli da zaobiđu sigurnosni protokol, a zahvaljujući rođačkoj identičnosti. Sigurno je da ovaj eksperiment neće uznemiriti korisnike koji su se rodili sami, a ni one koji nisu, budući da se pretpostavlja da nisu izgubili poverenje u svoje identične rođake, ali eksperiment svakako ukazuje na to da određeni propusti postoje.

Pročitajte i:  Apple ažurira Firmware Siri daljinskog upravljača

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,