Da li je Rubikovoj kocki potrebna Bluetooth konekcija?

Rubikova kocka kreirana je 1974. godine, pa se od tada pojavila u više varijanti, te u različitim oblicima i veličinama predstavljala prvobitno zamišljeni zadatak.

PCPress.rs Image

To ne znači da je kocka završila svoju evoluciju, a što potvrđuje i najnoviji Kickstarter projekatGoCube, u okviru kojeg se Rubikova kocka pojavljuje sa Bluetooth konekcijom. Novi proizvod funkcioniše tako što povezana aplikacija u svakom trenutku ima informaciju u tome u kojem se položaju kocka nalazi, te služi kako bi korisnicima pomogla da samostalno reše zagonetku. Jednom kada korisnik savlada osnove rešavanja Rubikovog problema, aplikacija nastavlja da mu pomaže da poboljša veštine u rešavanju kockastih zadataka.

PCPress.rs Image

Budući da aplikacija beleži rezultate na online tabli, moguće je i igranje sa prijateljima, a tu je naprednija verzija kocke – GoCube Edge – koja može da beleži rezultate sa još većom preciznošću. Kocka je već dostupna na Kickstarter platformi, a za 59 dolara, dok je Edge verzija nešto skuplja, te može da se dobije za 79 dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone