N Central domination

Dačić: Microsoft je istinski partner Vlade Srbije

“Microsoft je istinski partner Vlade Srbije koji podržava naše napore u razvoju IT industrije i učestvuje u procesu povećavanja stope digitalne pismenosti, kao i zaštite intelektualne svojine”, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić tokom sastanka predsednika Vlade Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića sa generalnim direktorom kompanije Microsoft Stivom Balmerom.

new_microsoft_logo_650Vlada Republike Srbije označila je rast i razvoj IT sektora kao jedan od glavnih ekonomskih prioriteta, jer upravo ovaj sektor može biti podsticaj za ekonomski oporavak zemlje. Srbija poseduje ogroman potencijal u ovoj oblasti, rekao je Dačić, a navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Generalni direktor Microsofta Stiv Balmer rekao je da je zadovoljan posetom Srbiji i razgovorima sa predstavnicima Vlade, partnerima i klijentima.

“Naša kompanija je veoma posvećena omogućavanju kvalitetnog obavljanja različitih aktivnosti uz pomoć velikog broja uređaja i servisa koji su namenjeni stanovništvu i privredi iz celog sveta.

Ta ista posvećenost se odnosi i na naše poslovanje u Srbiji gde sarađujemo sa lokalnim kompanijama, stvaramo nova partnerstva i razvijamo nove tehnologije u okviru Majkrosoft razvojnog centra, čija rešenja koriste milioni ljudi širom sveta”, rekao je Balmer.

Pročitajte i:  Osim Microsoft Teams-a nisu radile ni M365 usluge, centar administracije

“Pred nama su velike mogućnosti i uzbuđeni smo jer možemo ove prednosti učiniti dostupnim kako ljudima, tako i privredi u Srbiji”, dodao je on.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,