BIZIT 2022

Daljinsko restartovanje uređaja

server Da li Vam se desilo da zbog “zaglupljivanja” uređaja (modem, ruter, server, IP kamera…) morate da odete na lice mesta i da restartujete uređaj ili da ga ugasite/ upalite.
Zamislite situaciju da se taj uređaj nalazi u drugom gradu ili državi. Postoji nekoliko opcija: Možete na brzinu doputovati pa restartovati uređaj što nije baš preporučljivo. Možete zamoliti priljatelja ili kolegu koji verovatno neće biti oduševljen time što mora u nezgodno vreme da ide da restartuje vaš server. Treća, i najprihvatljivija opcija je da uz pomoć daljinskog sistema sami restartujete uređaj, gde god da se nalazite.
Vucomm nudi jednostavno i pouzdano rešenje koje koje će Vam uštediti i novac i vreme.

Korišćenjem Dovada 4GR routera, TellStick radio predajnika, 3G USB  modema i Home Automation utičnice možete restartujete uređaj sa bilo kog mesta na svetu. Dovoljno je samo da pošaljete SMS sa naredbom (upali/ugasi) I da se naredba izvrši za nekoliko trenutaka.

Kako zapravo ovaj sistem radi?

Poruku sa određenom naredbom šaljete na broj  SIM kartice koja se nalazi u 3G USB modemu. 3G USB modem je preko USB porta konetkovan na DOVADO ruter. Na drugom USB portu DOVADO rutera se nalazi TellStick radio predajnik koji komunicira sa Home Automation utičnicom. Nakon prihavatanja SMS  poruke, 3G modem prosleđuje poruku Dovado ruteru koji prepoznaje naredbu I preko TellStick radio predajnika menja električno stanje Home Automation utičnice (otvara/zatvara strujno kolo).

Pogledajte kako ovaj sistem radi:

clip_image001

clip_image002

 

Pročitajte i:  Da li Apple radi na novom Siri daljinskom upravljaču?

 

 

 

Izvor: Vucomm

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,