Top50 Glas publike

Danas i sutra Innovate for Good inicijativa u Beogradu

Zajedno sa nevladinom organizacijom TechSoup Global, kompanija Microsoft organizuje ovogodišnju regionalnu inicijativu Innovate for Good koja se 18. i 19. oktobra održava u prostorijama kompanije Microsoft Srbija.

msinovate
Photo: Microsoft

Innovate for Good deo je YouthSpark programa, a  ima za cilj da pomogne mladim ljudima da zajedno istražuju svoja interesovanja za promenama u društvu, koristeći tehnologiju kao alat koji može da im pomogne u tome.

U okviru dvodnevnih predavanja i radionica, učesnicima iz različitih društvenih sfera i nevladinog sektora biće predstavljene različite ideje i načini kako se nove tehnologije mogu usmeriti i primeniti ka izgradnji društvenih promena i bolje budućnosti za mlade. Lokalne radionice su takođe dopunjene saradnjom sa globalnom on-line zajednicom mladih inovatora, kao i doprinosom zaposlenih u kompaniji Microsoft i pristupom korporativnim programima.

 Kao domaćin ovogodišnjeg regionalnog događaja Innovate for Good događaja koji će se održati u Beogradu, pored Srbije kao domaćina učestvovaće i predstavnici Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

 “Od samog početka YouthSpark programa u septembru 2012. godine, Microsoft je stvorio nove mogućnost za 103 miliona mladih ljudi u okviru 186 različitih neprofitnih organizacija i programa za mlade širom sveta,” izjavila je Tanja Tatomirović, Citizenship Lead Microsofta za Srbiju i Crnu Goru.

Pročitajte i:  Microsoft planira nova otpuštanja

“Zahvaljujući novim generacijama mladih stručnjaka i lidera, stvaraju se prilike za bolje razumevanje i jednostavnije rešavanje čak i najizazovnijih pitanja današnjice.”

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,