TrendMicro

Dark Mode Microsoft Office-a sada radi i u dokumentima

Ranije je dark mode uticao samo na ribbon i toolbar, ali ne i na sam dokument.

PCPress.rs Image

Microsoft je u utorak najavio opsežniji dark mode u Wordu

S obzirom na to da dugo vremena provodimo gledajući u ekran, postalo je sve važnije smanjiti naprezanje očiju i prilagoditi osetljivost na svetlost. Stoga je proširenje teme Black Office tako da uključuje ceo dokument, značajno za udobnost korisnika. Da biste pristupili funkciji, kliknite na File>Account>Office Theme>Black. Lepa stvar nove promene je što možete da se prebacujete sa crne na belu boju pozadine stranice.

Kada odaberete tamnu temu, Microsoft je rekao da će se boje u vašem dokumentu takođe pomeriti kako bi se prilagodile novom kontrastu boja – crvene, plave, žute i druge boje će se malo pomeriti da priguše ukupan efekat palete boja i izgledaju vizuelno ugodnije uz novu tamnu pozadinu. I dalje je korisno ako dokument vidite bez primenjenog mračnog režima zato što ćete znati kako će ga drugi podrazumevano videti, na primer kada ga pošaljete kolegi. Možete da se prebacujete između bele i tamne pozadine dokumenta, ili čak potpuno onemogućiti tamnu pozadinu tako što ćete otići u File>Options >General>Personalize.

Pročitajte i:  Gejming industrija i kriza za praznike

Opsežnije promene Word-ovog dark moda, trenutno su dostupne korisnicima Insider Beta Channel-a, koji koriste verziju 2012 (Build 13518.10000). Funkcija se polako uvodi u Insiders kako bi se osiguralo da stvari rade bez problema. Ako testiranje bude išlo dobro, nadamo se da ćemo videti iste funkcije dovedene do stabilnog izdanja.

Ako niste pretplatnik na Office 365, Google podržava tamni režim koji je dostupan u dokumentima, tabelama i prezentacijama.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,