Dark Mode u Discord-u daje aplikaciji elegantan novi izgled

Ako ste korisnik Discord-a, verovatno provodite pristojno vreme gledajući ekrane. Stalna jaka svetlost ekrana računara ili telefona može početi da vam smeta. Srećom, Discord je jedna od mnogih aplikacija koja nudi dark mode opciju.

PCPress.rs Image

Prelazak u dark mode je jednostavan

Kada je uključite, umesto da vidite tamni tekst na beloj pozadini, videćete beli tekst na tamnoj pozadini. Iako ne postoje dokazi da dark mode može ublažiti naprezanje očiju, on deluje elegantnije estetski, a takođe može pomoći uređaju da uštedi bateriju, u zavisnosti od vrste ekrana koji imate. Prelazak u dark mode režim rada na Discordu je jednostavan, kao i povratak nazad. Dark mode režim možete aktivirati u desktop i u mobilnoj verziji Discord-a.

Dark mode je odlična opcija na monitoru računara ako igrate igre ili četujete do kasno u noć – otvorite aplikaciju Discord za računare, kliknite gear ikonu pored vašeg korisničkog imena da biste otvorili settinga i izaberite „Appearance“. Ispod naslova „Theme“ popunite kružić ispred „Dark“. U mobilnoj aplikaciji Discord, dark mode ćete uključiti na sledeći način: otvorite aplikaciju, kliknite na sliku profila na dnu ekrana. Pomerite se nadole do “App settings” I kliknite na “Appearance.” Izaberite „Dark“. Korisnici Android-a takođe imaju pristup „AMOLED optimized mode“, koji uključuje još tamniji dark mode. Da biste ga aktivirali, dodirnite „Dark“ 10 puta. Eksperimentalni AMOLED režim čini pozadinu crnom, a ne samo tamno sivom.

Pročitajte i:  Kako uključiti novi tamni režim na mobilnom ili desktopu u Google Drive-u

Izvor: Businessinsider

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,