Dejan Turk – Nagrada za najboljeg poslodavca

Istraživanje PC Press-a – “Šta je obeležilo 2017. godinu i šta možemo da očekujemo od 2018?”

Dejan Turk, CEO, VIP mobile

Koji je novi uređaj, aplikacija ili servis pobudio vašu pažnju u 2017. godini?

Jedna od mojih omiljenih, ali i aplikacija koju sam najviše koristio u 2017. godini, jeste Speedtest, rekao nam je Dejan Turk, CEO Vip mobile-a. Siguran sam da su i vaši čitaoci videli neki od mnogih speedtest‑ova koje sam napravio mereći brzinu Vip‑ove i konkurenstkih mreža, a objavio sam ih više od stotinu. Naravno, postala mi je dodatno draga i kada je Ookla, kompanija koja je tvorac Speedtest aplikacije, proglasila Vip najbržom mrežom u Srbiji.

Koji su događaji bili ključni za razvoj elektronskog poslovanja i IT industrije u Srbiji?

Tržište telekomunikacija u Srbiji ove godine doživelo je pravu revoluciju – prvi put neki operator ponudio je neograničenu komunikaciju svojim korisnicima. Naravno, govorim o našim NEO tarifama, ponudi koju smo lansirali u junu, u vreme kada smo proslavljali desetogodišnjicu našeg postojanja u Srbiji. Da je to bila prava odluka, govori mi podatak o više od 150.000 ljudi koji su od tada postali korisnici NEO tarifa.

Pročitajte i:  Svečani početak programa „Devojke u tehnologiji“

Koji ćete uspeh iz 2017. godine pamtiti?

Nekoliko dana pre nego što pišem ove odgovore, primio sam nagradu za najboljeg poslodavca u Srbiji 2017. godine, koju je kompaniji Vip dodelila Srpska asocijacija menadžera. Izuzetno sam ponosan i srećan što je prepoznata naša energija i pozitivnost koju Vip i svi vipovci u sebi nose.

Koji će tehnološki trendovi biti značajni u 2018. godini?

Trendovi koji su i ove godine bili aktuelni i značajni, ostaće i u narednoj, a pre svega govorim o Big Data, Virtual Reality i Augmented Reality. Mislim da ćemo tek videti njihovu masovnu primenu. Ono što je jedan od trendova koji je u industriji iz koje dolazim najvažniji, to je poboljšanje korisničkog iskustva uz korišćenje svih prednosti koje nam donosi digitalizacija, za koji verujem da će u 2018. godini biti vrlo važan.

(Objaljeno u PC#250)

Facebook komentari:

SBB

Maxi
Tagovi: , ,