N Central domination

Dejan Turk – Nagrada za najboljeg poslodavca

Istraživanje PC Press-a – “Šta je obeležilo 2017. godinu i šta možemo da očekujemo od 2018?”

PCPress.rs Image
Dejan Turk, CEO, VIP mobile

Koji je novi uređaj, aplikacija ili servis pobudio vašu pažnju u 2017. godini?

Jedna od mojih omiljenih, ali i aplikacija koju sam najviše koristio u 2017. godini, jeste Speedtest, rekao nam je Dejan Turk, CEO Vip mobile-a. Siguran sam da su i vaši čitaoci videli neki od mnogih speedtest‑ova koje sam napravio mereći brzinu Vip‑ove i konkurenstkih mreža, a objavio sam ih više od stotinu. Naravno, postala mi je dodatno draga i kada je Ookla, kompanija koja je tvorac Speedtest aplikacije, proglasila Vip najbržom mrežom u Srbiji.

Koji su događaji bili ključni za razvoj elektronskog poslovanja i IT industrije u Srbiji?

Tržište telekomunikacija u Srbiji ove godine doživelo je pravu revoluciju – prvi put neki operator ponudio je neograničenu komunikaciju svojim korisnicima. Naravno, govorim o našim NEO tarifama, ponudi koju smo lansirali u junu, u vreme kada smo proslavljali desetogodišnjicu našeg postojanja u Srbiji. Da je to bila prava odluka, govori mi podatak o više od 150.000 ljudi koji su od tada postali korisnici NEO tarifa.

Koji ćete uspeh iz 2017. godine pamtiti?

Nekoliko dana pre nego što pišem ove odgovore, primio sam nagradu za najboljeg poslodavca u Srbiji 2017. godine, koju je kompaniji Vip dodelila Srpska asocijacija menadžera. Izuzetno sam ponosan i srećan što je prepoznata naša energija i pozitivnost koju Vip i svi vipovci u sebi nose.

Koji će tehnološki trendovi biti značajni u 2018. godini?

Trendovi koji su i ove godine bili aktuelni i značajni, ostaće i u narednoj, a pre svega govorim o Big Data, Virtual Reality i Augmented Reality. Mislim da ćemo tek videti njihovu masovnu primenu. Ono što je jedan od trendova koji je u industriji iz koje dolazim najvažniji, to je poboljšanje korisničkog iskustva uz korišćenje svih prednosti koje nam donosi digitalizacija, za koji verujem da će u 2018. godini biti vrlo važan.

(Objaljeno u PC#250)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,