Cove

#DeleteFacebook: Elon Musk protiv društvene mreže

Facebook je već neko vreme meta brojnih kritika, a komentari dolaze sa različitih strana. Najveći problem su naravno bezbednosni skandali, mada je sve više poznatih ličnosti koje ovu društvenu mrežu kritikuju i iz drugačijih razloga.

PCPress.rs Image

Jedan od većih kritičara je i glumac i komičar Sacha Baron Cohen, koji Facebook naziva najvećom propagandnom mašinom u istoriji, a 9. februara se ponovo oglasio povodom ovog problema. Tom prilikom je na svom Twitter nalogu napisao: „Ne dopuštamo jednoj osobi da kontroliše pristup pijaćoj vodi za 2,5 milijardi ljudi. Ne dopuštamo jednoj osobi da kontroliše pristup električnoj energiji za 2,5 milijardi ljudi. Zašto onda dopuštamo da jedan čovek kontroliše protok informacija za 2,5 milijardi ljudi? Facebook bi trebalo da kontrolišu vlade, a ne jedan vladar!“

Pročitajte i:  Facebook proverenom taktikom protiv rivala

Na tvit je, između ostalih, odgovorio i Elon Musk, a jednostavnom konstrukcijom “#DeleteFacebook it’s lame.” Musk je jedan od glavnih Facebook kritičara već neko vreme, pa je još 2018. sa platforme uklonio stranice kompanije Tesla, te postupak objasnio činjenicom da mu se Facebook jednostavno ne dopada.

Izvor: Tech Crunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,