ASUS Moneyback

Dell najbolji proizvođač flash rešenja za skladištenje podataka

Kompanija Dell izabrana je, od strane korisnika, za najboljeg proizvođača flash rešenja za skladištenje podataka. Prema rezultatima ankete ITIC/Storage Strategies NOW sprovedene među više od 550 globalnih IT lidera, 32 odsto ispitanika trenutno koristi ili planira implementaciju flash/SSD tehnologije.

OriginalJPG
Photo: Dell

„Upotreba zahtevnih aplikacija za analizu velikih količina podataka i obradu transakcija omogućava organizacijama da rade brže, donesu bolje odluke na osnovu više informacija, kao i da poboljšaju kvalitet usluge koju pružaju korisnicima. Međutim, udovoljavanje zahtevima korisnika može da bude veoma skupo,“ rekao je Alan Atkinson, potpredsednik i jedan od generalnih direktora Dell Storage centra.

„Dell je jedini veliki dobavljač koji je uspešno pronašao način da ponudi all-flash rešenja po ceni klasičnog diska. Dell integriše flash u potpuno funkcionalna rešenja za skladištenje i koristi Enterprise Storage funkcije, poput rangiranja, replikacije i upravljanja podacima kako bi podržali visoke zahteve obrade uz novi nivo cenovne efikasnosti i novi pristup korisnicima.“

Povezivanjem dual flash drive tipova i klasičnih diskova kompanije mogu da koriste do 84 odsto manje prostora za smeštaj servera i druge pasivne i aktivne mrežne opreme, poboljšaju učinak smanjenjem perioda latencije za do 90 odsto i smanje troškove za oko 56 odsto u poređenju sa klasičnim diskovima.

Pročitajte i:  Dell je osvežio popularnu liniju Chromebook 3100 

Brz rast nestrukturiranih podataka, poput audio, video i slikovnih datoteka, doveo je do potražnje za cenovno povoljnim rešenjima kojima se podaci mogu čuvati onlajn i tako uvek biti dostupni. Dell isporučuje i Dell Compellent SC280 optimizirano kućište, sa do 2,8 puta većim kapacitetom od konvencionalnih 2U 3,5-inčnih kućišta za klasične diskove. Na taj način omogućeno je povezivanje podataka sa flash medija visokih performansi sa medijima visokog kapaciteta u jednom kućištu.  Ovom kombinacijom informatički stručnjaci mogu uz povoljnu cenu da pruže podršku ostvarenju poslovnih ciljeva, daju bolji uvid u podatke i da preusmere više sredstava u razvoj inovacija i usluga za privlačenje i zadržavanje korisnika.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: