Dell objavio izveštaj o odgovornom poslovanju

Kompanija Dell je predstavila Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju za 2014. godinu, u kom se, između, ostalog nalaze i podaci o ostvarenim ciljevima iz Dell strateškog plana „2020 Legacy of Good“.

Dell laboratorija u Africi
Dell laboratorija u Africi

Dell je tokom jeseni 2013. godine objavio plan „Legacy of Good 2020“, koji predstavlja dugoročnu strategiju za pronalaženje efikasnih rešenja za očuvanje sredine, koju kompanija želi da ostvari do 2020. godine.

Među dvadeset jednim ciljem, nalazi se namera da čitav proizvodni portfolio bude energetski efikasan, zatim novi načini recikliranja, ponovno korišćenje već upotrebljenih materijala, kao i primena tehnologije i stručnog znanja kako bi se obezbedila pomoć za 3 milliona mladih u manje razvijenim zajednicama.

Naš preduzetnički duh i ambiciozni dugoročni ciljevi podstiču razvoj inovativnih načina rešavanja problema i stvaranje pozitivnih promena. Ponosna sam na napredak koji ostvarujemo u ispunjenju plana 2020 Legacy of Good“, kao i na pozitivan uticaj koji imamo na naše korisnike, zaposlene, zajednicu i planetu”, izjavila je Trisa Thompson, potpresednik odeljenja za društveno odgovorno poslovanje u kompaniji Dell.  

Kako bi pomogli ruralnim zajednicama u Africi, koje nemaju stalne izvore električne energije, Dell je 2013. godine u saradnji s partnerima postavio dve edukativne laboratorije (Dell Learning Labs)sa energetski efikasnim Dell Wyse radnim stanicama, koje pokreće solarna energija (na slici).

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

Informacije o drugim projektima i kompletan izveštaj o društveno odgovornom poslovanju dostupan je na www.dell.com/crreport.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,