Dell XPS 14Z uskoro na srpskom tržištu

PCPress.rs ImageDell je najavio da će se laptop XPS 14z, najtanji laptop od 14 inča opremljen internim optičkom čitačem i diskretnim  grafičkim opcijama, uskoro pojaviti i na srpskom tržištu . Najnoviji u seriji tankih i moćnih rešenja iz Dell-a, XPS
14z je perfektan i za posao i zabavu.

Kompaktan sistem sadrži sve moćne karakteristike neophodne za efikasnu upotrebu. Dostupan je sa drugom generacijom Intel-ovih procesora Core i5 i Core i7, HD WLED ekranom, slot-load optičkom drajvom i Nvidijinom grafikom. Korisnici XPS 14z  dobijaju kvalitetan ekran i poboljšanu mobilnost.

14-inčni HD ekran nudi 10 procenata više vidnog polja od 13,3” ekrana. Masa računara je svega 1,98 kg, a debljina manja od jednog inča, sa baterijom koja traje više od 6 sati i 49 minuta, i jednako je prenosiv kao i 13” laptop. Površina od eloksiranog aluminijuma je vrlo atraktivna, jednostavna i elegantna.

XPS 14z je najnoviji učesnik u Dell-ovom portfoliu tankih, a moćnih rešenja, i drugo je takvo rešenje u seriji XPS, iza uspešnog XPS 15z. Dell-ova tanka i moćna rešenja sada uključuju  Inspiron 14z i all-in-one stoni računar Inspiron One 2320 koji je idealno rešenje za roditelje i studente, kao i laptop Vostro V131 koji je idealan za preduzetnike. Svi su dizajnirani da omoguće visoke performanse uz privlačan izgled.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

“XPS 14z donosi ono što korisnici žele – funkcionalnu snagu uparenu sa divnim, sofisticiranim dizajnom koji kao da kaže ‘ja sam stigao’,” rekao je Steve Felice, predsednik  Dell-ove grupe “Consumer and Small/Medium Business”.

“XPS 14z, je bio naš izazov da napravimo  laptop koji korisnicima omogućava performanse uz prenosivost koja im je potrebna, uz dizajn koji zaokružuje njihove želje,” kaže Sam Burd, potpredsednik Dell-ove grupe “Consumer and Small/Medium Business product”.

Dell-ovi računari serije XPS takođe dolaze sa korisničkim interfejsom Dell Stage, koji na jedan klik omogućava pristup omiljenim sadržajima, uključujući muziku, fotografije i video-sadržaje, i “SyncUP powered by Nero” koji čuva sadržaj i lične informacije sinhronizovane sa ostalim “Stage-dostupnim” Dell-ovim računarima i mobilnim uređajima u Wi-Fi okruženju u vašoj kući.

 Detaljne Informacije:

Tanak (23mm) laptop PC sa  operativnim sistemom Microsoft Windows 7 Home Premium; kucište od eloksiranog aluminijuma i magnezijumske legure sa tamnosivom tastaturom

Druga-generacija Intel-ovih procesora Core i5 i Core i7

Standard HD (720p) WLED TrueLife ekran

Brze  Nvidijine grafičke opcije, uključujući tehnologiju Nvidia Optimus :

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

Nvidia GeForce GT 520M sa 1 GB grafičke memorije

4 GB dual channel DDR3 sa više od 8 GB DDR3 1333MHz memorije

Brzi 7200RPM hard disk, od 500GB do 750GB; 256GB SSD drive option

Ugrađen Slot load DVD +/- RW (čita i snima na CD/DVD)

Osvetljena Chiclet-style tastatura, otporna na izlivanje tečnosti

Ugradjen Intel Centrino Advanced-N 6230 802.11 A/G/N  i Bluetooth 3.0

Intel Wireless Display-ready

Više od 6 sati i 49 minuta uz 8-ćelijsku bateriju

USB 3.0 (1), USB 2.0 (1), HDMI 1.4 (1), RJ-45 (1), Mini Display-Port i  mikrofon/audio konektori

Ugradjena 1,3 MP HD Web kamera sa dvostrukim nizom digitalnih mikrofona i  stereo zvučnika

Nova generacija softvera Dell Stage za brzo i lako pristupanje sadržajima kao što su muzika, video i fotografije

Dimenzije: visina: 23 mm / širina: 335 mm  / dubina 234 mm; Masa: počev od 1,98  kg

Novi Dell XPS 14z moći će da se kupi u svim bolje opremljenim radnjama s tehničkom opremom, a cena će zavisiti od konfiguracije.

Izvor: Dell

Facebook komentari:

Tagovi: ,