TrendMicro

Deonice Amazona pale zbog Trump-ove objave na Twitter-u

Amazon je iskusio pad vrednosti svoje deonice, uprkos tome što podaci pokazuju da pomaže američkoj ekonomiji i planira samo ove godine da zaposli preko 100 hiljada ljudi u SAD-u. Pad cene deonica od preko 1% izbrisao je kratkotrajno oko 5,7 milijardi dolara Amazon-ove tržišne kapitalizacije, no kasnije se situacija s deonicom donekle popravila.

PCPress.rs Image

Do ovoga je došlo kada je američki predsednik Donald Trump, u sredu, 16. avgusta, ničim izazvan za svojih 36 miliona pratilaca na Twitter-u napisao: “Amazon čini veliku štetu trgovcima koji plaćaju poreze. Gradovi i države širom SAD-a su oštećeni – mnogo je poslova izgubljeno!”. Trump se nije nakon ulaska u Belu kuću odrekao svojih pređašnjih navika, pa i dalje koristi svoj privatni nalog na Twitter-u kako bi se obraćao javnosti i kritikovao medije, svoje neistomišljenike i ostale za koje smatra da kritiku zaslužuju.

PCPress.rs Image

Nikome nije potpuno jasno kako i zašto je došlo do ove objave, te šta je Trump njome hteo da postigne. Njegovi oštri kritičari odmah su istakli kako je on sam tvrdio da godinama nije plaćao poreze i tu je praksu smatrao pametnim potezom, pa mu je stoga ova kritika u najmanju ruku neumesna. Takođe, neki smatraju da je bes prema Amazonu izazvan time što je osnivač te kompanije Jeff Bezos vlasnik i Washington Post-a, uticajne novinske kuće koja ne preže od kritikovanja predsednika.

Pročitajte i:  Twitter: Otpušteni oni koji su prozvali Muska

Izvor: Independent

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,