PC Press Studio

Deset velikih kompanija za koje bi milenijalci hteli da rade

Mnogo se piše o tome šta milenijalac hoće od zaposlenog, da li su to beneficije, fleksibilnost ili prilike u daljem razvoju karijere. Mediji se u poslednje vreme bave pitanjem šta zapravo milenijalci žele i koji su njihovi ciljevi kad se radi o poslu?PCPress.rs Image

Prošlog meseca SurveyMonkey je sproveo anketu na nacionalnom nivou, anketirajući minilenijalce kako bi odredili u kojoj kompaniji bi najviše želeli da rade. Rezultati su tu i ovo je deset kompanija za koje bi milenijalci hteli da rade:

  1. Microsoft
  2. Walt Disney Company
  3. HP
  4. Google
  5. Apple
  6. Boeing
  7. Intel
  8. Caterpillar
  9. Amazon.com
  10. Lockheed Martin

Većinu liste čine tehnološki giganti poput Amazon-a, Google-a i Apple-a. Disney je bio iznenađenje zato što se poprilično razlikuje od ostalih kompanija na listi, ali ispada da je uobičajan odgovor kod milenijalaca.

Zašto milenijalce najviše interesuju tehnološke kompanije?

Milenijalci su imenovali Microsoft, Google, HP u prvih pet kompanija gde bi najviše hteli da rade kako bi postigli uspeh.“

Tehnološke kompanije često predvode put ka inovacijama i beneficijama za svoje radnike, milenijalci tako vide ove kompanije kao sredstvo koje će im omogućiti bolje prilike i bolju karijeru.

Pročitajte i:  Učiti na greškama: Muzej propalih ideja

„Kada su raspravljali o tome koji su bitni faktori da bi prihvatili posao, preko jedne trećine milenijalaca je reklo da su im prilike za profesionalni rast i razvoj karijere najvažniji.

Tu su i kompanije gde ne bi hteli da rade poput:

1.Wal-Marta

2.Wells Fargo

3. Valero Energy

Nekada su i Wal-Mart pa i Wells Fargo bile jako cenjene kompanije ali im je opala popularnost kod mladih.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,