BIZIT 2022

Desk: Multifunkcionalni Speedlink miševi

Počeli su od jednog tastera, da bi onda dobili još jedan, a zatim i treći. Potom je stigao točkić, koji je s vremenom dobio i mogućnost bočnog pomeranja. Napokon su svi postali optički, a danas je sve više bežičnih. Postoje gejmerski, postoje minijaturni, namenjeni prenosnicima, a sada imamo i miševe koji su sposobni da obavljaju još neku korisnu funkciju. Na probu su nam stigla dva takva miša: jedan je istovremeno i VoIP telefon, a drugi je bežični laserski prezenter za kontrolu multimedijalnih prezentacija.

Desk_mis_VOIP_speedlink_0010 VoIP Mouse na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi jeftini žičani USB miš, ali kada ga malo bolje zagledate, primetićete da gornja površina može da se ukloni. Ispod vas čeka iznenađenje u vidu potpuno funkcionalnog, pa čak i ergonomski pristojno oblikovanog VoIP telefona, sa tastaturom i ekranom. Uz ovaj miš (odnosno telefon) dobijate i potreban softver, koji vam omogućava da birate kontakte iz vašeg Skype imenika istom lakoćom kao da koristite mobilni ili fiksni telefon. Ekran nije prevelik i ne nudi previše informacija, ali je sasvim pregledan. Malo je, doduše, nezgodno ako želite u isto vreme da razgovarate i koristite računar (odnosno miša), ali telefonu koji ste dobili na poklon ne treba u zube gledati. Naročito kada on i miš zajedno koštaju samo 972 dinara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Gadžeti za povratak u školu

Desk_mis_presenter_speedlink_0005 SpeedLink Presenter PC Wireless Mouse je već malo ambiciozniji proizvod, na šta ukazuje i cena od 3.780 dinara. Namenjen je prevashodno poslovnim ljudima, a uz ovaj bežični miš nije potreban laserski prezenter za upravljanje Powerpoint prezentacijama, jer u sebi na vrlo praktičan način objedinjuje funkcionalnost ova dva uređaja. Dovoljno je samo da povučete gornju površinu miša i poklopac će lagano kliznuti, otkrivajući šest dodatnih kontrolnih tastera koji vam omogućavaju potpunu navigaciju kroz slajdove u prezentaciji. Tu je i funkcija laserskog svetlećeg pointera, kojim možete šetati po platnu, fokusirajući pažnju gledalaca vaše prezentacije na bitne elemente grafičkog prikaza. U kompletu sa mišem dobija se USB prijemnik, par punjivih NiMH baterija, kao i kabl za njihovo punjenje preko nekog od raspoloživih USB portova vašeg računara.

www.desk.rs

USB Speedlink VoIP Mouse SL-6390-PWT 972 dinara

SpeedLink Presenter PC Wireless Mouse 3.780 dinara

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,

Aleksandar Veljković

My site says it all...