BIZIT 2022

Deutsche Telekom postigao rekordne investicije

Deutsche Telekom (DT) je u trećam kvartalu ove godine ostvario neto dobit od 1,2 milijarde evra, što je za 19,6% više nego u istom periodu prošle godine, te je, zahvaljujući tome, kompanija po drugi put ove godine povećala procenjenu sumu koju bi trebalo da zaradi do kraja četvrtog kvartala.

PCPress.rs Image

Prihodi kompanije su tako porasli za 0,8% u trećem kvartalu, a na 18,3 milijarde evra. Istovremeno je EBITDA (ukupna zarada pre nego što se plate porezi) porasla za 3,3%, a na 5,7 milijardi evra. Upravo zbog toga je uprava kompanije podigla  procenu EBITDA-e za celu godinu na 22,4 do 22,5 milijardi evra, dok je na početku godine ta suma iznosila 22,2 milijarde evra, da bi se u avgustu popela na 22,3 milijarde.

Ipak, neto dobit na godišnjem nivou je u trećem kvartalu pala za 52%, a na 509 miliona evra, te su iz uprave izjavili da je taj pad posledica niza posebnih činilaca. Od početka godine do kraja septembra kompanija je investirala 9,2 milijarde evra, što je za 12,2% više nego u istom period prošle godine. Samo u trećem kvartalu investicije su porasle za 9,6%, te premašile tri milijarde evra, te se očekuje da do kraja godine dostignu 12 milijardi.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,