ePlaneta

Diablo IV – otišao direktor i još dva vrhunska stručnjaka

Još tri vodeća lidera napustila su Activision Blizzard, uključujući i neke iz nove igre Diablo IV. Direktor Diabla, Luis Barriga, i dizajner Jesse McCree napustili su kompaniju, kao i Jonathan LeCraf, dizajner na World of Warcraft igrici. Nakon njih, usledila je i ostavka predsednika J Allena Bracka i drugih rukovodilaca nakon navoda o rasprostranjenom seksualnom uznemiravanju u kompaniji.

Diablo IV – otišao direktor i još dva vrhunska stručnjaka

Kreatori Diablo IV igre se pojavljuju na kontoverznoj fotografiji

Država Kalifornija uputila je zvaničnu tužbu protiv Activision Blizzard-a, u kojoj se navodi široko rasprostranjena diskriminacija i seksualno uznemiravanje u firmi. Nakon toga, usledila je ostavka predsednika Brack-a i odlazak šefa ljudskih resursa, Jesse Meschuk-a. Blizzard je u početku odbacio optužbe, ali je nakon brojnih kritika odlučio da sprovede sopstvenu istragu.

Kompanija je potvrdila odlazak Barriga-e, McCree-a i LeCraft-a, ali nije navela razloge iznenadnog povlačenja. McCree i LeCrafta su uslikani sa nekoliko programera kako poziraju sa fotografijom Bill Cosby-ja, glumca koji je godinama bio osuđen za seksualno zlostavljanje pre nego što je ta presuda poništena. Gubitak dva značajna lidera Diablo IV igre može predstavljati veliki problem za igru, koja se smatra važnim predstojećim naslovom Blizzard-a. Kompanija se poslednjih godina suočava sa smanjenjem broja igrača u postojećim naslovima.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,