ASUS ROG Flow

DIDS 2013 sledećeg četvrtka

Četvrta godišnja konferencija DIDS 2013 (Dan internet domena Srbije) održaće se 18. aprila, u hotelu “Moskva”, u Beogradu, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

DIDS2013-promoProgram DIDS-a je i ove godine podeljen u tri bloka i odvija se kroz prezentacije, predavanja i panel diskusije, sa oko dvadesetak relevantnih sagovornika i moderatora iz zemlje i sveta.

Prvi blok pod nazivom “Regulisan, a ipak slobodan Internet” posvećen je aktuelnostima na svetskoj internet sceni, a otvara ga Aleksandar Popović, v.d. direktora RNIDS-a, sa novostima iz sveta, sa aprilskog ICANN skupa. Učesnik prve panel diskusije je prof. Michael Rotert, direktor Asocijacije nemačke internet industrije (ECO) i počasni predstavnik Evropske asocijacije internet provajdera (EuroISPA). U prvom bloku govore i Nevena Ružić, pomoćnica generalnog sekretara Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i Dejan Petkov, tehnički direktor kompanije “Singi inženjering”. Moderator je Vladimir Radunović.

U drugom bloku nazvanom “Globalno, a domaće!” održava se panel diskusija na temu domaćih internet stručnjaka koji su postigli značajan uspeh i izvan granica Srbije. Program počinje video prezentacijom “Čiji je ovo brend?” Lazara Džamića, našeg eksperta za digitalne medije koji radi kao Planning Director u kompaniji “Kitcatt Nohr Digitas” iz Londona. U panel diskusiji učestvuju dr Viktor Pocajt, direktor kompanije “Key to Metals AG” iz Švajcarske, Rade Joksimović, direktor firme “EarnCoupon”, i autor softvera za WordPress Vladimir Prelovac, direktor “Prelovac Media”. Moderator je Dragana Vukajlović Krstović.

Pročitajte i:  Danas se zatvara DIDS 2021 registracija

Treći blok nosi naziv “Uspešni, a na srpskim domenima” i predstavlja domenske strategije velikih i uspešnih kompanija i institucija, kao i uspešne domaće pojedince i projekte na nacionalnim internet domenima .RS i .SRB. Nakon video prezentacije infografika “Prednosti .RS domena”, kreće panel diskusija o domenskim strategijama, čiji je moderator Predrag Milićević. Govore Ana Marković, brend menadžer za digitalna i specijalna izdanja kompanije “Ringier Axel Springer”, Aleksandra Graovac, savetnik za odnose s javnošću predstavništva “Toyota Srbija”, i Oliver Subotić, upravnik Centra za proučavanje i upotrebu savremenih tehnologija Srpske pravoslavne crkve. Drugi deo trećeg bloka je predviđen za prezentacije projekata na domaćim domenima, a moderator je Miloje Sekulić. Biće predstavljeni projekti “Detozin” Miodraga Ristića, portal “Životinje” firme “Creative Media Art”, “Ćirilovanje” Udruženja novinara Srbije, “Designed” Udruženja “Srpska dizajn platforma”, i Organizacija “Standup.rs”.

DIDS je besplatan za sve posetioce, ali pošto je posvećen prvenstveno korisnicima nacionalnih internet domena, registracija za prisustvovanje konferenciji je omogućena samo za one koji se prijave sa e-mail adresama koje se završavaju na .RS ili .СРБ (bez obzira da li su u pitanju lične ili kompanijske adrese). Registracija posetilaca se realizuje preko sajta na adresama dids.rs i дидс.срб.

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,