ASUS ROG Flow

DIDS 2018: Zaštita privatnosti u digitalnom svetu

Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) organizuje devetu godišnju konferenciju o internetu u Srbiji – DIDS 2018. Konferencija će se održati 6. i 7. marta u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu.

Prvi blok DIDS-a se bavi najaktuelnijom internet temom ove godine, a to je Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti, poznata kao GDPR. Glavna valuta digitalnog doba nije ni dolar ni bitkoin, već privatni podaci. Problem zaštite privatnosti i podataka o ličnosti predstavljaju velike izazove u digitalnom svetu, a novi set zakona pokušava da reguliše i uredi ovu oblast. GDPR stupa na snagu krajem maja u zemljama Evropske unije, ali će biti od velike važnosti i za zemlje koje nisu u EU, a žele da sarađuju sa njima u bilo kojoj oblasti.

O ovoj temi, tokom panel diskusije nazvane „Sajber ličnost“, govoriće mnogi stručnjaci koji su upućeni u problematiku:

  • Tomas Rikert (Thomas Rickert), predsedavajući Foruma za nazive i brojeve u Udruženju internet industrije „eco“
  • dr Kormak Kalanan (Cormac Callanan), direktor „Aconite Internet Solutions“
  • Nevena Ružić, pomoćnik generalnog sekretara pri Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti
Pročitajte i:  Danas se zatvara DIDS 2021 registracija

Moderator panela biće Vladimir Radunović, direktor programa sajber bezbednosti i e-diplomatije u Diplo fondaciji.

Kao i do sada, DIDS je besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Svi zainteresovani mogu da se registruju na adresi dids.rs.

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,