ASUS ROG Flow

Digital Day 2013 – 14. maja u Beogradu

Svi oni koji su prethodne dve godine posetili konferenciju Digital Day, verovatno sa nestrpljenjem očekuju ovogodišnji događaj. Asocijacija za podršku razvoju digitalnog i interaktivnog marketinga IAB Serbia u Beogradu i ove godine organizuje stručnu konferenciju Digital Day koja će biti održana 14. maja u velikoj sali Beogradskog Doma omladine.

DD2013 logo 500pxCelodnevni program će obuhvatiti prezentacije svetskih stručnjaka u oblasti digitalnog oglašavanja, koji će posetiocima iz zemlje i regiona preneti iskustva, trendove i najbolje prakse sa razvijenijih tržišta, koja vrlo jasno ukazuju u kom pravcu se i Srbija kreće kada je u pitanju oglašavanje putem savremenih digitalnih medija.

Nije tajna da digitalni mediji na globalnom nivou preuzimaju dominaciju od tradicionalnih, a tome govori u prilog i podatak da preko 52% Srpske populacije aktivno koristi internet, dok više od 92% domaćih korisnika interneta uzrasta 16 – 24 koristi društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i sl.

U svetu je veoma prisutan trend tzv. medijskog multitaskinga – istovremenog praćenja više medijskih platformi od strane jednog korisnika (npr. televizor, laptop ili tablet računar i mobilni telefon). Ovaj trend je prisutan i kod 36% internet korisnika u Srbiji, a sa povećanjem broja korisnika smart telefona i porastom korišćenja interneta sa mobilnih uređaja, ovaj trend će postati sve značajniji i za domaće oglašivače.

Upravo iz tog razloga, IAB Serbia je kao temu ovogodišnje konferencije odabrao Oglašavanje u multi-screen okruženju, kako bi domaćim oglašivačima, medijskim agencijama i predstavnicima online medija predstavili trendove koji nas očekuju u bliskoj budućnosti.

Digital Day 2013 pruža mogućnost da čujete neke od najvećih svetskih stručnjaka digitalnog oglašavanja, kao što je Tom Bowman, Potpredsednik BBC Worldwide za globalnu prodaju, Alison Fenna, Potpredsednica IAB Europe za istraživanja i marketing, Andy Chen, CEO Preview Networks i Caroline Henne, koja je ispred kompanije GfK zadužena za razvoj Digital Market Intelligence u CEE-META regionu.

To su samo neki od stručnih predavača koji će gostovati na ovogodišnjoj konferenciji, dok će centralni panel sa temom „Stručnost u vođenju digitalnih kampanja u Srbiji“ okupiti najveće stručnjake domaćeg digitalnog tržišta, predstavnike kompanija kao što su: Httpool, Direct Media, Ringier Axel Springer, Fastbridge, Telegraf, Color Press Group, ERSTE Bank itd.

Registraciju možete obaviti ovde.

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,