Top50 Glas publike

Digital Governance, Danko Jevtović, ICANN | BIZIT2022

Veliki prijatelj PC Press redakcije, Danko Jevtović, potpredsednik upravnog odbora, ICANN, na nedavno održanom BIZIT-u održao je drugog dana konferencije predavanje na temu Digital Governance. Govorio je o iskustvu rada u ICANN organizaciji, kao i oblastima rada, te usklađivanja regulatornih tela, državnih organa i međunarodnih organizacija, kao što je upravo ICANN.

PCPress.rs Image

„Veliko je zadovoljstvo ponovo biti ovde. Danas smo u digitalnom dobu i moramo biti svesni raskrsnice puteva između digitalnog i korporativnog upravljanja, odnosno governance-a. Digitalno koristimo kao krovni pojam za Internet, onlajn, sajber, virtualno, to je sintagma koja se uspostavila i podrazumeva digitalno poslovanje i paradigmu odnosa prema životu i poslovanju. Današnji svet je hibrid fizičkog i digitalnog, gde je sve povezano i ništa više nije odvojeno. Korporativno upravljanje ima svrhu da vrši nadzor, usmerava, vrši kontrolu i odgovorno je. No, korporacija kao takva je napravljena da svako bude zamenjiv, ma koliko visoko ili nisko bio u hijerarhiji.“

Celokupno izlaganje Danka Jevtovića možete pogledati na linku ispod kao i ostala predavanja i panele koji su se održali drugog dana BIZIT konferencije.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Pratite prenos prvog dana BIZIT RE:Start 23 konferencije

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *