Digital+ lansira 3D demo kanal na Astri

Satellite_over_earth[1]SES ASTRA, deo kompanije SES (kotirane na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG), danas je objavila da je španski operater Digital+ lansirao 3D demo kanal na ASTRI. Novi demo kanal pod imenom Canal+ 3D Demo biće distribuiran preko SES ASTRINE orbitalne pozicije 23.5 stepeni istočno i dostupan je širom Evrope.

Predstavljajući po prvi put 3D emitovanje u Španiji, Digital+ lansirao je novi 3D kanal, kako bi omogućio maloprodajnim lancima da na licu mesta prikažu mogućnosti 3D emitovanja. Kanal će prikazivati visoko kvalitetne 3D sadržaje, uključujući mogućnosti gledanja filmskih i koncertnih snimaka tokom dana.

Sa lansiranjem kanala Canal+ 3D, SES ASTRA potvrđuje svoje liderstvo na tržištu kada je u pitanju 3D televizija. Do danas, satelitski operater distribuirao je šest komercijalnih 3D kanala vodećih evropskih emitera i programskih operatora uključujući BSkyB u Ujedinjenom kraljevstvu, Canal+ u Francuskoj, Sky u Nemačkoj, Viasat u Skandinaviji i Brava 3D i Penthouse 3D uslužujući publiku širom Evrope. Pored toga, SES ASTRA poseduje sopstveni 3D kanal, na taj način dovodeći ukupan broj 3D demo kanala, uključujući i komercijalne i demo kanale, na osam.

Ferdinand Kajser, predsednik i izvršni direktor kompanije SES ASTRA, izjavio je: „Mi smo veoma ponosni što je Digital+ lansirao 3D demo kanal na ASTRI. Kao industrijski partneri i provajderi tehničkih usluga, težimo stalnom uvođenju inovacija kao što je 3D. Činjenica da je vodeći španski televizijski operater izabrao SES ASTRU pokazuje poverenje evropskih emitera u našu tehničku stručnost i znanje. S obzirom na brzo pokretanje 3D kanala i povećanje prodaje 3D TV ekrana, uvereni smo da će se 3D uskoro pokazati kao vodeći tip televizije.”


O SES ASTRI

SES ASTRA vodeći je satelitski sistem Direct-to-Home (DTH) u Evropi. ASTRA trenutno raspolaže s 17 satelita. Satelitski sistem SES ASTRA pruža usluge za više od 135 miliona korisnika putem DTH i kablovskog prijema i emituje 2.500 televizijskih i radijskih programa. SES ASTRA takođe pruža multimedijske usluge, usluge pristupa Internetu i mrežne usluge državnim institucijama i organizacijama i velikim korporacijama. Sa gotovo 200 High Definition (HD) programa dostupnih na glavnoj orbitalnoj poziciji, ASTRA predstavlja najvažniju platformu za HDTV emitovanje vodećih europskih radijskih i televizijskih postaja. Orbitalne pozicije satelita ASTRA su: 19.2° istočno, 28.2° istočno, 23.5° istočno, 5° istočno i 31.5° istočno.

O SES-u

Kompanija SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG). SES u potpunosti poseduje SES ASTRU i SES WORLD SKIES, strateški udeo u Ciel u Kanadi i Quetzsat u Meksiku kao i strateški udeo u infrastrukturi start-up O3b Networks. SES osigurava izvrsna satelitska komunikacijska rešenja putem flote od 44 satelita. Dodatne informacije dostupne su putem www.ses.com.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,