TrendMicro

Digitalna pisaća mašina

Pre par godina, na tržište je izašao uređaj nazvan Freewrite. U slučaju da prvi put čujete za ovaj gedžet, to je u suštini bila digitalna kucaća mašina koja je imala za cilj stvaranje iskustva pisanja u pokretu bez ometanja. S obzirom da joj je jedina funkcija bila za pisanje, korisnici ne bi bili ometani stvarima poput muzike, videa, interneta i tako dalje.

PCPress.rs Image

Sada izgleda da se kompanija koja stoji iza Freewrite-a vratila i ovog puta izbacila Freewrite Traveler. Ovo je ažurirana verzija originalnog Freewrite gedžeta koja sada ima dizajn koji je lakši za transport. Originalna verzija Freewrite-a nije preterano velika, ali je Traveler definitivno mnogo kompaktnija jer ima kombinaciju ekrana i tastature koji se mogu saviti kao laptop.

Međutim, i dalje je zadržao svoje osnovne karakteristike, kao što je e-ink ekran koji ne samo da štedi energiju, već je i zdraviji za oči u odnosu na LCD/OLED ekrane. Takođe se može pohvaliti trajanjem baterije od četiri nedelje, a postojaće i podrška za sinhronizaciju dokumenta u cloudu preko WiFi mreže gde će dokumenta biti kompatibilna sa aplikacijama za pisanje kao što su Scrivener, Final Draft ili Word.

Pročitajte i:  Kalifornija ozvaničila digitalne registarske tablice

S tim na umu, fokus na prenosivosti takođe znači da je kompanija morala da ukloni ugrađenu mehaničku tastaturu, ali tvrde da nova tastatura vraća u prošlost i podseća na one koje su imali stari laptopovi. Freewrite Traveler je trenutno na Indiegogo-u gde traže finansiranje, i ukoliko sakupe sredstva, moći ćete da nabavite jedanu za 329 dolara što je 45% jeftinije od maloprodajne cene koja će iznositi 599 dolara.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,