Digitalne transformacije u regionu

Digitalna transformacija je neophodan preduslov za uspešno poslovanje finansijskih institucija i njihovo napredovanje na tržištu u današnje vreme, dok mobilno korisničko iskustvo ima ključni značaj za banke radi pružanja novih rešenja prilagođenih korisnicima, istakli su predstavnici Comtrade Digital Services i Comtrade System Integration, na dvodnevnom regionalnom samitu ministara finansija i guvernera zemalja regiona održanom u Bečićima.

comtrade-samit-becici-01-s

Ovogodišnji samit, koji je organizovao beogradski nedeljnik NIN,  bio je posvećen finansijskoj stabilnosti regiona u promenjenim globalnim okolnostima. “Kompanije u regionu moraju da obave digitalnu transformaciju ukoliko žele da uspešno posluju u današnje vreme. Stručnjaci Comtrade Digital Services sa preko 20 godina iskustva u razvoju digitalnih rešenja predstavljaju pouzdanog i kompetentnog partnera svima koji žele da uspešno prođu kroz proces digitalne transformacije”, izjavio je Haris Čečo, potpredsednik i generalni direktor Comtrade Digital Services za područje Fintech.

U okviru samita organizovani su panel ministara finansija o stabilizaciji javnih finansija bez žrtvovanja privrednog rasta, panel guvernera centralnih banaka o ključnim izazovima za monetarnu politiku u 2016. godini i panel direktora poreskih uprava regiona o reformi poreske uprave i borbi protiv sive ekonomije.

Pročitajte i:  Svetska internet konferencija 2021 (WIC) održana u Vudženu- učestvovao i Ilon Mask

Na samitu u Bečićima su učestvovali ministri finansija i predstavnici centralnih banaka Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Kosova, Albanije i Makedonije, direktori poreskih uprava, bankari, privrednici i finansijski stručnjaci iz regiona.

Facebook komentari:

Tagovi: , ,