Digitalni detoks uz Paper Phone aplikaciju

Čini se da se danas niko ne odvaja od svog telefona ni na kratko, a bez obzira što je svakako korisno imati celokupno znanje o svetu u svom džepu, konstantna povezanost takođe može biti izvor anksioznosti i stresa. Paper Phone, Android aplikaciju želi da pomogne u digitalnom detoksu tako što koristi onu najstariju tehnologiju, papir.

PCPress.rs Image

Aplikacija je dizajnirana za „ljude koji smatraju da troše previše vremena na svojim telefonima i bore se da pronađu ravnotežu sa tehnologijom“, tvrde programeri. Nudi predah od vremena provedenog na ekranu štampanjem lične knjižice informacija, s telefona korisnika, koje su mu potrebne za dan, kao što su kontakt informacije, mape i raspored sastanaka. Takođe može da štampa „papirne aplikacije“ za recepte, brošure fraza ili beleške.

Jednom instalirana, aplikacija vodi korisnike kroz proces eksportovanja njihovih odabranih informacija bilo štampanjem ili otpremanjem u PDF datoteku. Zatim se sadržaj štampa u knjižicu koju možete da presavijete i nosite sa sobom tokom dana. Projekat je deo kolekcije Experiments with Google, prikaza inovativnih projekata i aplikacija koje rade na Google proizvodima kao što su Chrome i Android ili koriste platforme trećih strana poput Unity.

Pročitajte i:  Google Meet prevodi govor u kucanu reč

Aplikacija za štampanje dolazi na pet novih Google aplikacija koje imaju za cilj da smanje vreme provedeno na ekranu. Sa sve većom zabrinutošću javnosti za količinu vremena koje provodimo na našim uređajima, posebno u slučaju dece, mnogi ljudi traže načine kako da smanje svoju zavisnost od telefona i drugih uređaja.

Paper Phone možda nije izuzetno praktična opcija za redovno korišćenje, ali pruža zabavan i privlačan način da se dan ili dva odmaknete od pametnog telefona. Dostupna za besplatno preuzimanje iz Google Play Store-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,