BIZIT 2022

Digitalni Kiosk posle šest mececi

PCPress.rs ImageU sredu, 17. februara, u Eunet-ovom pres centru je održana promocija sistema Digitalni Kiosk. Okupljenim novinarima i predstavnicima domaćih izdavačkih kuća predstavljen je nov, i kod nas jedinstven sistem distribucije i upotrebe svih vrsta štampanih materijala.
Uvodnu reč sa osvrtom na situaciju u izdavačkoj industriji, kao i o korenima ideje i potrebe koja je dovela do nastanka Digitalnog Kioska, održao je Goran Filipović, jedan od nosioca projekta. Situacija za izdavače kod nas svakako se ogleda u činjenici da je broj magazina na kioscima u poslednjih par godina skoro prepolovljen. Digitalni kiosk je mesto gde će ubuduće svi moći da ostvare svoje interese na najbolji i najkvalitetniji način. Za šest meseci, koliko je DK u upotrebi, završen je probni period funkcionisanja ovog sistema, uvedeni su savremeni načini plaćanja, i postignuta dobra posećenost sajta http://www.digitalnikiosk.com/.
Prezentaciju je održao Đorđe Cvetković, predsednik kompanije Digitalni Kiosk. Tema njegovog obraćanja prisutnima je bio način funkcionisanja sistema, kao i pogodnosti koje sistem donosi izdavačima, čitaocima i oglašivačima.
Sistem Digitalni Kiosk je prodajno mesto štampanih materijala na Internetu, sa namerom da svim čitaocima ponudi što širi spisak magazina, knjiga i svih ostalih vrsta štampanog materijala. Najvažniji detalj ovog sistema je da se magazini ne prodaju u štampanom, već u digitalizovanom obliku. Ceo proces digitalizacije, kao i sve ostalo je potpuno autentičan, razvijen i zaštićen od strane Digitalnog Kioska. Sistem je projektovan da korisnicima pruži komfor upotrebe i mnogo novih mogućnosti, a sve ovo uz visok nivo sigurnosnih mera namenjenih bezbednosti korisnika.
Izdavači, po njegovim rečima, više ne treba da brinu o remitendi, jer ona prestaje da postoji, a dobijaju i potpunu kontrolu interesovanja i realizacije prodaje svojih izdanja kroz kontrol panel namenjen tome. Osim toga, naglasio je, troškovi štampe i transporta prestaju da učetvuju u ceni krajnjeg proizvoda, jer se sve odvija na digitalnom nivou. Ova činjenica je nešto što pogoduje kako izdavačima, tako naravno i čitaocima. Čitaoci dobijaju mogućnost da do svojih omiljenih magazina dođu trenutno, iz bilo kog kraja sveta, u bilo koje doba dana, bez bojazni da je njihov primerak rasprodat. Osim toga, čuvanje starih primeraka više nije vezano za stalno povećanje kvadrature stambenog prostora, već se sve završava u računaru čitaoca. Program namenjen za čitanje magazina, uz sve ostale napredne funkcije, omogućava i obeleževanje delova sadržaja, pa čitalac uvek može da se vrati na neki, njemu interesantan deo teksta. S obzirom da je Digitalni Kiosk urađen uz primenu svih savremenih standarda programiranja, otvorena je mogućnost ubacivanja multimedijalnih sadržaja u magazine, što će posebno pogodovati oglašivačima, jer se uspotsvlja sasvim nova dimenzija komunikacije sa čitaocem.
Nezaobilazna dimenzija ovog sistema je ekološki efekat koji on donosi sa sobom. Izostavljanje osnovnih komponenti u štamparstvu, papira i boje na bazi olova, kao i nepostojanje izduvnih gasova prilikom transporta, uspešnost sistema Digitalni Kiosk direktno povezuje sa zaštitom čovekove okoline.
U narednom periodu u sistem Digitalni Kiosk bi trebalo da budu dodati i novi načini plaćanja, a u proceduri je i pristup velikog broja izdavača. Trenutno na ovom prodajnom mestu možete naći oko trideset izdanja iz dvadesetak renomiranih izdavačkih kuća.
Na kraju izlaganja, Cvetković je naglasio da brz razvoj Interneta u svetu i kod nas, kao i digitalizacija i tempo svakodnevnog života, idu u prilog uverenju da Digitalni Kiosk predstavlja budućnost ovog dela svakodnevnice.
Nakon završene prezentacije, okupljni su mogli da isprobaju mogućnosti i funkcionalnost ovog sistema. Više informacija o ovom događaju biće postavljeno na sajt http://www.digitalnikiosk.com/.

Video snimak ove konferencije je dostupan na adresi http://www.live-e.tv/, kao i na http://www.kursortv.com/

Trenutni spisak izdanja u ponudi Digitalnog Kioska:

Ekonomist / Bankar / Preduzeće
Zabavnik / Viva / Ilustrovana politika / Bazar
Nedeljni Telegraf / Zdravlje i Lepota / Iscelitelj / Horoskop
Auto magazin
What hifi
Mikro Računari
Zdrav život
Ona magazin
Kuhinjica
Jelo & Piće
Jabuka
Urban Bug
6. čulo
Naše najlepše
Top Fishing
Planeta

Izvor: Digitalni Kiosk

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,