BIZIT 2022

“Digitalnim akademcima” uručeni sertifikati

Polaznicima “Digitalna akademije” koji su završili obuku u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija svečano su, u utorak 23. decembra u Beogradu, uručeni sertifikati.

Polaznici Digitalne akademije iz Beograda
Polaznici Digitalne akademije iz Beograda

Radi se o programu koji  realizuje kompanija Samsung u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a u cilju razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica u Srbiji. Obuku je, u toku ove godine, prošlo je ukupno 225 ljudi iz Beograda, Novog Sada i Niša.

Samsung je, kako kaže Tanja Bjelobrk iz Filijale za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizovao i u potpunosti finansirao obuke za nezaposlena.

U trećem ciklusu projekta, obuku je pohađalo 75 nezaposlenih sa evidencije NZS-a u našem glavnom gradu, a njih 55 je uspešno prošlo kroz cikluse višemesečne edukacije. U skladu sa svojim obrazovanjem, polaznici projekta su prolazili kroz jedan od pet modula obuka, za inženjere mrežnih sistema, PhpWeb programere, Android programere, dizajnere kompjuterskih igara ili programere windows aplikacija.

Sam projekat je rezultat Sporazuma o saradnji koji su potpisali kompanija Samsung i Ministarstvo rada i osmišljen je tako da mladim nezaposlenim licima ponudi nova znanja i veštine za trenutno najtraženija zanimanja na tržištu. Projekat je do sada uspešno realizovan pored Beograda i u Nišu i Novom Sadu.

Pročitajte i:  Treba vam pomoć pri pranju veša? QuickDrive tehnologija skraćuje vreme pranja za 50%

“Digitalna akademija je naša vizija razvoja svakog pojedinca, ali i želja da zajedničkim snagama sa državnim institucijama stvorimo povoljnije uslove za rad i zapošljavanje. U kompaniji Samsung znamo da su stalno napredovanje, usavršavanje i inovativnost neophodni za uspeh. Tu našu filozofiju stalnog razvoja primenjujemo u svim lokalnim zajednicima u kojima poslujemo”, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,