Diler uhapšen preko bitcoina na takmičenju bradonja

Realnost je opet pobedila fikciju i donela nam neverovatnu priču o dark web dileru droge. Iako nije ni prvi poslednji čovek uhapšen zbog dilovanja, svakako je prvi koji je “pao” zbog ljubavi prema – bradi.

PCPress.rs Image

Francuz Gal “Oxymonster” Valerius uhapšen je letos nakon što se samouvereno zaputio na američko takmičenje za najlepšu bradu. Ono što nije znao je da ga policija prati već neko vreme i čeka da napravi grešku. Nisu ni mogli da očekuju da će im se pojaviti na njihovim vratima i praktično pozvoniti. Galova samouverenost je ležala u činjenici da je poslove obavljao inkognito na internetu, trgujući isključivo bitcoin kriptovalutom. Čak je bio toliko pun sebe da je ostavio mogućnost klijentima da ostavljaju napojnice.

Od brade, preko Bitcoina, do hapšenja

I dok je Gal mackao bradu i maštao o tituli najlepše bradeće punđe, policija mu je ušla u trag. Ispostavilo se da su bitcoini ostavljeni kao napojnice završavali u e-novčanicima korisnika koji je mogao biti povezan sa stanovitim Oxymonsterom. Ispostavilo se da ga je policija identifikovala upravo preko ove virtuelne “teglice za napojnice”. Istražitelji su povezali 15 od 17 transakcija sa walletima na localbitcoin.com. Oni su čak poredili stil pisanja stanovitog Oxymonstera sa Galovim Instagram i Twitter nalogom.

Pročitajte i:  Kad rudarenje Bitkoina zagreje celo jezero

To je bilo dovoljno za hapšenje, a svakako je pomoglo to što je Gal dobrovoljno došao u SAD. On je uhapšen na putu za Ostin, Teksas gde se održavalo takmičenje za najlepšu bradu. Ispostavilo se da je dodatno pomogao istrazi jer je sa sobom nosio laptop pun inkriminišućih informacija. To je bilo dovoljno da se podigne optužnica, pa je Valerius na kraju priznao sve u zamenu za 20 godina robije.

Pored robije, Gal je morao da se odrekne i skoro 100 bitcoina i 121 komada bitcoin casha. Po trenutnom kursu, reč je o preko 700,000 dolara. Malo je reći da je Gal u šoku, kao i njegova žena je izgleda mislila da silne pare dolaze od supruga manekena za brade. Njegova žena molila je sud za milost, govoreći da je Gal mentalno rastrojen i da mu je žao. Ovo je upozorenje za sve dilere – izbegavajte kriminal i izbore za najlepše brade.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,