Dinamični zidovi kao budućnost graditeljstva

Tehnologija je odavno ušla na sva polja, te je napredak nešto što se dešava u svim industrijskim oblastima, pa je i u arhitekturi sve više elemenata koji vode ka futurističkom graditeljstvu i pametnim domovima.

PCPress.rs Image

U skladu sa ovim trendom studio BREAKFAST je predstavio dinamične fasade koje su sastavljene od blokova koji su poneli ime “Brixels.” Dinamične ploče za fasade su već neko vreme popularne, budući da omogućavaju niz opcija uz pomoć kojih zidovi mogu da ožive, te emituju vizuelne efekte. Svaki displej sastavljen je od niza blokova koji mogu da se prilagode potrebama korisnika, a kada je u pitanju materijal, boja, i veličina. Svaki blok povezan je na centralni sistem, što mu omogućava da se rotira u bilo kojem smeru. U osnovi centralnog sistema nalaze se strujna kola koja su povezana na Linux kontrolni kompjuter, zahvaljujući čemu instalacije mogu da reaguju na pokret, ili da se kontrolišu preko prilagođene aplikacije.

Tako nova tehnologija zidovima omogućava da postanu vitalni deo prostora, a ne samo granica ili dodatak, te se pretvore u ekrane koji mogu da se pomeraju u bilo kojem smeru, te funkcionišu u skladu sa onima sa kojima dele prostor.

Pročitajte i:  Manjaro Linux Cinnamon prelazi sa Firefox-a na Vivaldi

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,