Direct Media dobila saglasnost za preuzimanje televizije Pink M

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) izdao je saglasnost za promenu vlasničke strukture preduzeća Pink M Company iz Podgorice, emitera Televizije Pink M, kojom se prenosi 100 odsto vlasništva na firmu Direct Media iz Srbije, javljaju crnogorski mediji. Dosadašnji vlasnik bila je beogradska kompanija Pink International.

Iz AEM-a je saopšteno da je Savet odluku doneo, jer je utvrđeno da se planiranom promenom vlasničke strukture neće prekršiti odredbe Zakona o elektronskim medijima u vezi sa nedozvoljenom medijskom koncentracijom.  Agencija je, kako su kazali, proverila vlasničku strukturu budućeg vlasnika emitera opšteg televizijskog programa TV Pink M.

Početkom juna ove godine, kao što je pcpress.rs objavio, United Media predala je Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji Direct Media na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtev za odobrenje Direct Mediji za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora, prenela je N1, televizija u vlasništvu United Medije.

Izvor: N1

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , , , ,