BIZIT Seminar

Direktor Messenger-a odlazi iz Facebook-a

Stan Chudnovsky, šef odeljenja za Messenger kompanije Meta, najavio je svoj odlazak 2022. godine.

PCPress.rs Image

Talas odlazaka visokih rukovodilaca

Facebook, koji se sada zove Meta, ove godine se suočio sa talasom odlaska visokih rukovodilaca. Kompanija se suočava sa pojačanim nadzorom regulative i velikim izazovom u odnosima s javnošću nakon objavljivanja internih dokumenata i novinskih izveštaja koji ilustruju da li i koliko Facebook zna o šteti koju su prouzrokovale njegove usluge.

Deborah Liu, nekadašnja šefica Facebook Marketplace-a, otišla je u februaru da bi postala izvršna direktorka Ancestry.com. David Fischer, koji je bio glavni službenik za prihode, najavio je svoj odlazak u martu, kao i Kevin Weil, jedan od suosnivača Facebook-ovog odeljenja za kriptovalute i digitalni novčanik „Novi“.

Bivša šefica za reklame kompanije, Carolyn Everson, najavila je svoj odlazak u junu, a kasnije je otišla u aplikaciju za dostavu namirnica Instacart. Fidji Simo, koja je bila šef Facebook aplikacije, postao je izvršni direktor Instacart-a nakon što je napustila Facebook u julu.

Mark D’Arcy se povukao sa svoje uloge glavnog kreativnog direktora u avgustu, a sledećeg meseca tehnološki šef Facebook-a Mike Schroepfer rekao je da će napustiti kompaniju.

Pročitajte i:  Facebook može potajno prazniti vaše telefonske baterije

U novembru je David Marcus, šef Facebook-a za kriptovalute i prethodni šef Messenger-a najavio svoj odlazak krajem godine.

Nešto ranije, šef Facebook-ovog poslovnog softvera za komunikaciju Julien Codorniou objavio je da je napustio kompaniju da bi prešao u preduzetnički kapital.

Chudnovsky odlazi posle Marcus-a

Najava Chudnovsky-og o odlasku dolazi nedelju dana nakon Marcus-ovog, obojica su radili na Messenger-u ,nakon što su zajedno prethodno radili u PayPal kompaniji. Njih dvojica su veoma bliski, rekao je drugi bivši izvršni direktor Facebook-a.

„Volim ovu kompaniju i ovaj tim, i kao rezultat toga, ovaj poziv se pokazao kao jedna od najtežih odluka u mom životu“, rekao je Chudnovsky.

„Ne planiram da se penzionišem, ali radujem se dobroj, višemesečnoj pauzi, da provedem više vremena sa prijateljima, pomažem kompanijama, pomažem ljudima, putujem, čitam, istražujem i učim.

Chudnovsky je u Facebook-u od 2015. godine

Chudnovsky je preuzeo Messenger od Marcus-a u maju 2018.godine. Pridružio se Facebook-u 2015.godine kao šef proizvoda za Messenger jedinicu. Chudnovsky je rekao da će ostati u Facebook-u do drugog kvartala 2022. godine.

Pročitajte i:  Meta i Zakon o online vestima u Kanadi

Njega će zameniti dva rukovodioca. Loredana Crisan će preuzeti odgovornosti Chudnovsky-og za Messenger, direktnu razmenu poruka na Instagram-u i Messenger Kids, dok će Maher Saba voditi Facebook-ove proizvode za daljinski pristup, koji uključuju audio pozive, video pozive i Facebook-ov proizvod za video pozive Rooms za 50 osoba.

„Ne bih se osećao prijatno čak ni da razmišljam o odlasku, da u mom timu nemam mnogo neverovatno talentovanih lidera koji su spremni za iskorak“, rekao je Chudnovsky.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,